ΠΑΜΕ: Χαιρετίζει τους χιλιάδες που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια στις 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυταπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, που συμμετείχαν μαζικά στα χθεσινά συλλαλητήρια του Μετώπου σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, καταγγέλλει «το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του χτεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Τα χθεσινά συλλαλητήρια έστειλαν μήνυμα αγώνα και όχι απογοήτευσης, διεκδίκησης και όχι ηττοπάθειας απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμμαχία των "προθύμων" ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά οι γνωστοί - άγνωστοι, φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί για να εμποδίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης. Δεν χωρά καμιά αυταπάτη πως για να περάσουν αυτά τα μέτρα της πρωτοφανούς αγριότητας, θα ενταθεί η κρατική και εργοδοτική καταστολή.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σχέδιο που είχε στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η χθεσινή καταστολή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ωμής παρέμβασης στα σωματεία, στις διεκδικήσεις. Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέα μέτρα απαγόρευσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επιφυλακή για να αποκρουστούν αυτοί οι άμεσοι σχεδιασμοί.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σχεδιάσουν την απάντησή τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Δεν δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντα μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget