Διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμα

Υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάχθηκαν δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Δαμαβολίτης, διαφοροποιούμενοι από τη θέση του κόμματός τους ενώ ο Δημήτρης Καμμένος παρενέβη ζητώντας απόσυρση του δημοψηφίσματος και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης. Ερωτηθείς τι θα πράξει σε περίπτωση που γίνει το δημοψήφισμα, απάντησε ότι δεν θα πρέπει να διακυβευτεί ο «ευρωπαϊκός προσανατολισμός» της χώρας. Όπως είπε, δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για «κούρεμα» καταθέσεων.
«Το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής» δήλωσε ο Κώστας Δαμαβολίτης, επισημαίνοντας ότι την Κυριακή καλεί τους πολίτες να πουν «ναι» στο ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του, την οποία ο ο Δημήτρης Καμμένος ανήρτησε και στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει το δημοψήφισμα και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί συμφωνία. Επίσης, ανέφερε ότι «δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος πάνω σε μία πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης».
Τις προηγούμενες μέρες είχε εκφράσει την αντίθεσή του με την απόφαση για δημοψήφισμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θάνος Παπαχριστόπουλος, αν και αυτός δήλωσε ότι θα ψηφίσει «όχι».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget