ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ζητά ενημέρωση για τα παζάρια της συγκυβέρνησης

Συνεχίζονται οι διεργασίες στα εσωκομματικά, με πιέσεις για «επαναδιατύπωση πρότασης»

Ζήτημα έλλειψης ενημέρωσης από πλευράς της κυβέρνησης, για το πώς πορεύεται στα αντιλαϊκά παζάρια με τους δανειστές, βάζει η ΝΔ. Ταυτόχρονα, την κατηγορεί για «πρωτοφανή προχειρότητα» στους χειρισμούς, αλλά και ψέματα.
Σε αυτή τη βάση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, δήλωσε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις: «Υπάρχει πρόβλημα και ευθύνη ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ηπρωτοφανής προχειρότητα με την οποία διαπραγματεύονται, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του ΦΠΑ, είναι και τα ψέματα που λένε και για τα οποία δε λογοδοτούν, λες και βρισκόμαστε σε μονοκομματικό κράτος. Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι δυτική κοινοβουλευτική δημοκρατία».
Στην πραγματικότητα, η ΝΔ επιχειρεί, με την τέτοια κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, να απαντήσει στις πιέσεις που της ασκούν μια σειρά κέντρα του συστήματος να στηρίξει στη Βουλή την όποια συμφωνία καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποκατασταθούν οι γραμμές χρηματοδότησης των ντόπιων μονοπωλίων.
Η ηγεσία της ΝΔ έχει αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ κεντρικά στελέχη της παράταξης επιμένουν το κόμμα να υπερψηφίσει στη Βουλή μια τέτοια συμφωνία, με το σκεπτικό ότι έστω και μια «κακή συμφωνία» θα είναι καλύτερη από μια «μη συμφωνία». Ωστόσο, η ηγεσία Σαμαρά επιλέγει προσώρας να θέτει ζήτημα υπερφορολόγησης και φοροεπιδρομής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανταποκρινόμενη στις σχετικές επισημάνσεις διαφόρων τμημάτων της ελληνικής αστικής τάξης, χαρακτηρίζει τους σχεδιαζόμενους επιπλέον φόρους ως υφεσιακό μέτρο.
«Θα πάθουμε ό,τι και το ΠΑΣΟΚ»
Στο εσωκομματικό πεδίο, ο εμφανιζόμενος ως «δελφίνος», Ν. Δένδιας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», είπε αναφορικά με τη δημοσκοπική καθήλωση της ΝΔ: «Η παράταξη δεν μπορεί να πορεύεται προς την κοινωνία μόνο με αίτημα δικαίωσης για το χτες (...) Δε συμφωνώ με το ύφος των περισσότερων ανακοινώσεων (...) Αυτό που περιμένει η κοινωνία είναι αυτοκριτική για να δούμε τι κάναμε λάθος κι όχι μόνο τι κάναμε σωστά. Το λάθος δεν είναι μόνο επικοινωνιακό.Κάναμε πολλά και ουσιαστικά λάθη, όπως και πολλά σωστά.
Σε δεύτερο επίπεδο, πρέπει να εκφράσουμε τη νέα μας πρόταση, εφόσον έχουμε ενσωματώσει σαν κεκτημένο την απόρριψη της προηγούμενης πρότασής μας από την ελληνική κοινωνία, που είναι και ο ύπατος κριτής (...) Αν δεν το κάνουμε, η κοινωνία θα αδιαφορεί συνεχώς περισσότερο για εμάς. Εχουμε χάσει 11 μονάδες από την εκλογική επίδοσή μας, που ήταν εξαιρετικά χαμηλή ούτως ή άλλως».
Υπογραμμίζοντας, ουσιαστικά, την ανάγκη άμεσης ευθυγράμμισης της πολιτικής της ΝΔ στην ανάγκη του εγχώριου κεφαλαίου για προσαρμογές στο μείγμα διαχείρισης, προειδοποίησε ακόμα πως «αν δεν το κάνουμε, απλώς θα εξαφανιστούμε. Δε θα συντριβούμε, διότι ήδη έχουμε συντριβεί. Η επαναδιατύπωση πρότασης είναι αναγκαίος όρος πολιτικής επιβίωσής μας! Εάν θεωρούμε πως με ανακοινώσεις, όπως αυτές που εκδίδουμε, μπορούμε να επιβιώσουμε πολιτικά και να περιμένουμε ν' αλλάξουν τα πράγματα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει σε ανυποληψία, κάνουμε μεγάλο λάθος. Η ζωή θα δημιουργήσει κάτι καινούργιο και διαφορετικό από εμάς. Τότε θα πάμε στον κάλαθο των αχρήστων, παθαίνοντας όσα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε κόμμα όταν παρέρχεται η ιστορική συγκυρία που επέτρεψε την ύπαρξή τους».
Επέμεινε ότι για να συζητηθούν αυτά, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος από μία ανοικτή συνεδριακή συζήτηση, διότι θα έχει και το στοιχείο της απόφασης στο τέλος. Με τις διαδικασίες που γίνονται τώρα, που θα έχετε παρατηρήσει πόσο τις έχει απαξιώσει η ελληνική κοινωνία, δεν ασχολείται κανείς. Αν θέλουμε εν κρυπτώ και παραβύστω να μαζευόμαστε 100-150 άτομα και να λέμε πράγματα μεταξύ μας πουαφορούν εμάς και χωρίς να αποφασίζουμε στο τέλος, θα είναι ο πολιτικός μας επίλογος».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget