Μέτρα για την πραγματική ανακούφιση του λαού κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαμιέων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων στις 23 Μάρτη 2015, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαμιέωνενημέρωσε -εκτός Ημερήσιας Διάταξης- για την πρόταση του ΚΚΕ με θέμα την πραγματική ανακούφιση του λαού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι μέχρι τώρα συναντήσεις - συσκέψεις - διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, οι δηλώσεις των ευρωενωσιακών ηγετών και των θεσμικών εκπροσώπων της τρόικας επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη και την ταχύτερη υλοποίησή της. Συμφωνία για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη "σπρώχνουν" με κάθε τρόπο τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και διεθνείς παράγοντες.
Αποδεικνύεται ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, ούτε απ' τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ ούτε απ' τη συνάντηση με την Μέρκελ.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη συνέχιση μιας πολιτικής που, όπως κι αν ονομαστεί, τελικά το λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο λαός.
Το νέο κυβερνητικό δίδυμο πήρε τις ρυθμίσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης και έκανε κάποιες μικροβελτιώσεις, οι οποίες δεν αλλάζουν την ουσία των πραγμάτων.
Το πρόβλημα της υπερχρέωσης και της βαριάς φορολογίας κατακλύζει εκατομμύρια νοικοκυριά κάνοντας καθημερινά τη ζωή τους δυσκολότερη.
Σ' αυτήν, λοιπόν, την εξέλιξη το ΚΚΕ απάντησε με την κατάθεση της τροπολογίας που δίνει πραγματικά ανακούφιση στο λαό.
Η τροπολογία του είναι πάρα πολύ σαφής ως προς το ποιους περιλαμβάνει.
Περιλαμβάνει τα νοικοκυριά που έχουν οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω όχι. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι, οι κεφαλαιοκράτες.
Περιλαμβάνει τις ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις κι όχι τις ΑΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Δεύτερον, "κουρεύει" χρέη, όχι μόνο πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά και κεφάλαιο. "Κουρεύει" όλα τα χρέη που προέρχονται από τα άδικα και αντιλαϊκά τέλη, τέλος επιτηδεύματος, τέλος αλληλεγγύης, τα οποία διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση. "Κουρεύει" τα χρέη από τον ΕΝΦΙΑ με όλες τις μορφές που πήρε, αλλά όχι για όλους. Βάζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρώτη κατοικία ως 120 τ.μ. και για τη δευτερεύουσα έως 80 τ.μ.
"Κουρεύει" τα νοσήλια. Γι' αυτόν δηλαδή που δεν είχε ασφάλιση και πήγε στο δημόσιο νοσοκομείο να νοσηλευτεί και δεν μπόρεσε να πληρώσει -τώρα τα μεταφέρουν στην εφορία- η πρόταση του ΚΚΕ τα "κουρεύει". Διότι είναι απαράδεκτο κάποιος που δεν έχει ασφάλιση να πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του τα νοσήλια. Και, τελικά, αν δεν το κάνει, αυτά να μεταφέρονται στην εφορία.
"Κουρεύει" το σύνολο των χρεών με οικογενειακό εισόδημα ως 20.000 ευρώ. Διότι έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτή η οικογένεια και δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα άλλο.
Διευκολύνει τους υπόλοιπους να αποπληρώσουν αυτό που χρωστούν, λαμβάνοντας υπόψη το εξής: Το σύνολο των επιβαρύνσεων, και των τρεχουσών, να μην ξεπερνάει το 10% του οικογενειακού εισοδήματος.
Η τροπολογία έρχεται στα πλαίσια της συνολικότερης πρότασης που έχει το ΚΚΕ: Ότι πρέπει να καταργηθούν τα τέλη και τα χαράτσια, ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα φορολογικής ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Να αυξηθεί το αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ και να επιβαρυνθεί φορολογικά το μεγάλο κεφαλαίο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
Όλα αυτά υπηρετούν τη λογική ανάκτησης των απωλειών και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Αυτές είναι προτάσεις που δίνουν δύναμη στο λαό, στην εργατική τάξη και στο λαϊκό κίνημα να παλέψει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
Η κυβέρνηση βέβαια απέρριψε την τροπολογία.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας και τοποθετηθείτε αναλόγως».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget