«Θέμα Κατρούγκαλου» μετά από δημοσίευμα

Με μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» με τίτλο «Υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%» και σύμφωνα με το οποίο η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέλος, έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου υπέγραφε τα συμφωνητικά στις 26 και στις 27 Γενάρη, δηλαδή αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ στις 27 Γενάρη ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο κ. Κατρούγκαλος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «προβοκάτσια» και «πλαστογραφία» το δημοσίευμα. Υποστήριξε ότι το συμφωνητικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά εργαζομένου στο Δημόσιο. Είπε ότι στο παρελθόν συμμετείχε σε δικηγορική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις υποθέσεις περίπου 20 σχολικών φυλάκων που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η αμοιβή θα ήταν μισός μισθός, σε περίπτωση δικαστικής νίκης και όχι νομοθετικής ρύθμισης. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία αυτή τον Ιούλη του 2014, όταν εκλέχτηκε ευρωβουλευτής και εντάχθηκε σε μια άλλη δικηγορική εταιρεία από την οποία επίσης αποχώρησε όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διαλυθεί και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, όπως και οι αμοιβές, έχουν περάσει στη δικηγόρο με την οποία υπήρξε συνέταιρος.
Ο Γ. Κατρούγκαλος είπε επίσης ότι όλες οι υποθέσεις απολυμένων ή διαθέσιμων υπαλλήλων με τις οποίες είχε ασχοληθεί, είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014 και ότι «κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015 ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο». «Αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Γενάρη, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε θα παραιτηθώ» είπε, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα θα απαιτήσει από τη συγκεκριμένη εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ και στην περίπτωση που δεν το κάνει, θα καταθέσει αγωγή εναντίον της, ζητώντας πολλαπλάσιο ποσό, το οποίο θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.
Νωρίτερα, η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης, είχαν ζητήσει με ανακοινώσεις τους την αποπομπή του Γ. Κατρούγκαλου, στην περίπτωση που αληθεύουν όσα καταγγέλλονται σε βάρος του. Μετά τη συνέντευξη Κατρούγκαλου, το Μαξίμου έδωσε πλήρη πολιτική καλύψη στον υπουργό, καλώντας τα κόμματα «να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Με νέο δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα και απαντώντας στον υπουργό που είπε ότι θα παραιτηθεί αν βρεθεί έστω κι ένα συμφωνητικό με την υπογραφή του κατατεθειμένο στο δικηγορικό σύλλογο, αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπάρχουν κατατεθειμένα πολύ περισσότερα από ένα, από το δικηγορικό γραφείο του οποίου ήταν μέτοχος, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία υπουργοποίησής του, αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα».  Προσθέτει δε ότι «η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα που το Βήμα, θα ζητήσει από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget