Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη στάση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

Την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΠΑΣΚΕ) που μετά την εκλογική αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και ψάχνοντας νέα πολιτική «στέγη» στο πλαίσιο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, τοποθετείται με ζήλο υπέρ των προγραμματικών δηλώσεων της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει η παράταξη του Εργατικού Κέντρου«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Στις 16 Μάρτη συνεδρίασε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια η ηγεσία του εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου.
Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναφέρουν:
«Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση των αιτημάτων των εργοδοτών - καπιταλιστών και όχι του εργατικού κινήματος όπως γράφουν στο δελτίο Τύπου.
Το ταξικό εργατικό κίνημα είχε και έχει αιτήματα υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που εκφράζονται μέσα από το σύνθημα "δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα". Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα εκτός από την επιδείνωση της ζωής τους, από μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται τον καπιταλισμό και υπερασπίζεται τους θεσμούς της αστικής τάξης όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η διαπραγμάτευση που γίνεται με τους δανειστές δεν είναι για τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, που είναι από χέρι οι χαμένοι της υπόθεσης μιας και καλούνται να πληρώσουν τόσο τις παλιές συμφωνίες όσο και τις καινούργιες που υπογράφει η τωρινή συγκυβέρνηση.
Για τα διόδια προτείναμε το ΕΚ να μη συμμετάσχει πάλι σε φιέστες με παράγοντες που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά να καλέσει τα εργατικά σωματεία να κινητοποιηθούν με μοναδικό αίτημα ελεύθερους, δωρεάν και ασφαλείς δρόμους. Χωρίς συμβάσεις παραχώρησης που ιδιωτικοποιούν τους δρόμους, που ανήκουν στο λαό και είναι πληρωμένοι με τον ιδρώτα του».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget