Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του ΟΦΗ αλλά και βαθιά ανησυχία για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου

Τίτλοι τέλους για τη φετινή -ταραχώδη και πικρή- πορεία του ΟΦΗ στη Σουπερλίγκ. Η ιστορική επαρχιακή ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο, με τους παίκτες (12 όλους κι όλους) και τον Νίκο Αναστόπουλο να βγαίνουν απλώς στο χορτάρι για να χαιρετίσουν τον κόσμο που βρέθηκε στο «Γεντί Κουλέ».
Αυτό σημαίνει ότι οι Ηπειρώτες πήραν το παιχνίδι άνευ αγώνα με σκορ 0-3, κάτι που τους δίνει ακόμη περισσότερη ώθηση για να διεκδικήσουν την 5η και προνομιούχο θέση, η οποία δίνει «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Αντίθετα, ο ΟΦΗ πλέον όχι μόνο δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Με τον δρόμο τις επιστροφής να είναι δεδομένα δύσκολος.
Σοβαρά ερωτήματα
Φυσικά, με τη διάλυση της ηρακλειώτικης ΠΑΕ μπαίνει καθαρά και το ζήτημα του τι θα γίνει με τα χρέη που είχαν δημιουργήσει οι διοικήσεις της τα τελευταία χρόνια. Με αρκετούς ποδοσφαιριστές -ιδίως πρώην- να έχουν αρκετά χρήματα που πρέπει να λάβουν και το πιο πιθανό είναι τα χάσουν οριστικά.
Επίσης, ένα άλλο θέμα που δημιουργείται είναι ποιοι και πως έδωσαν αδειοδότηση για την τρέχουσα σεζόν στην ΠΑΕ ΟΦΗ, από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα. Κοινώς, πρέπει να απαντηθεί πώς ο φάκελος που κατέθεσε στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ έγινε δεκτός…
Άλλωστε, οι ευθύνες της Ομοσπονδίας, αλλά και της Λίγκας κατ’ επέκταση, είναι σαφείς. Καθώς, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε ξεκάθαρο θέμα βιωσιμότητας, έδωσαν κανονικά το «ΟΚ» στην κρητική ΠΑΕ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας 2014 - 15.
Επίσης, χαρακτηριστικό του τρόπου λειτουργίας σε αυτά τα ζητήματα, είναι το γεγονός πως σε πρόσφατη συνέντευξή του ένας πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε πει ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ έπαιρνε αδειοδοτήσεις με κενούς φακέλους!
Δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός
Ο ΟΦΗ δεν είναι ο πρώτος από τις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου που είχε αυτή τη μοίρα. Είχε προηγηθεί ο Πανηλειακός, που αποχώρησε πολύ νωρίς από τον Νότιο Όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ και ακολούθησε η Νίκη Βόλου, που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας.
Βεβαίως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα όσα αποκαρδιοτικά έγιναν στο γήπεδο του ΟΦΗ το μεσημέρι του Σαββάτου (21/03) είναι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Οι οποίοι είπαν το "αντίο" στον κόσμο που τους στήριξε, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή του συλλόγου.
Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά, είναι ότι ο πλήρως εμπορευματοποιημένος επαγγελματικός αθλητισμός φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Και δεδομένα δεν εξετάζει εμβλήματα, ιστορία και την πίκρα του κόσμου της εκάστοτε ομάδας. Και φυσικά ο ΟΦΗ είναι μια από τις ομάδες με αρκετούς υποστηρικτές…
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget