Η αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη «μπήκε σε ράγες», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

Το συντομότερο θα κατατεθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων που θα θέτουν σε εφαρμογή τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, που προβλέπει διατήρηση των αντιλαϊκών μέτρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Προσπαθώντας να αλλοιώσει το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας και να εμφανίσει τις αναδιαρθρώσεις προς όφελος του κεφαλαίου ως τάχα υπέρ του λαού, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ...ξεχάσουμε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «θα έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα με στόχο ένα θετικό πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2015».
Βέβαια, το θετικό πρωτογενές πλεόνασμα θα σημαίνει ανάκαμψη για το κεφάλαιο και λιτό βίο για τους εργαζόμενους και το λαό. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση, στοχεύουν στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου με νέες απαλλαγές που θα πληρώσει πάλι ο λαός, ενώ παράλληλα παραμένει αναλλοίωτο το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο και τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που ισχύουν ήδη.
Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να καθησυχάσει για την ασφάλεια των καταθέσεων στις τράπεζες, σημειώνοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε σταθερή πορεία χρηματοοικονομικής σταθερότητας», ενώ ερωτώμενος για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα από κανένα συνομιλητή του. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget