Υπερψηφίζει την παράταση του Μνημονίου

Το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την παράταση του Μνημονίου που συμφώνησε με τους πιστωτές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης, μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ», ευθύς εξαρχής τόνισε ότι στο κόμμα του «δεν αποδεχθήκαμε να κάνουμε κανένα μέτωπο αντιπολίτευσης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην κυβέρνηση». «Αυτό που επισημάναμε είναι ότι όλος αυτός ο μήνας μετά από τις εκλογές ήταν σε μια λάθος κατεύθυνση η οποία στοίχισε στη χώρα», πρόσθεσε, παραπέμποντας στο σφιχτό δημοσιονομικό έλεγχο που συνεχίζει να ασκείται από τους πιστωτές, εμποδίζοντας τις αστικές πολιτικές δυνάμεις να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα ντόπια μονοπώλια με ρευστό.
Στην ίδια βάση, αναλύοντας τι «κέρδισε» η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ, είπε: «Εχει κερδίσει μεν η κυβέρνηση 4 μήνες, αλλά σε αυτούς τους 4 μήνες δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από πουθενά. Κατάφερε μέσα σε αυτόν το μήνα ή στους δυο - τρεις τελευταίους μήνες να φύγουν ή να επιβαρυνθούν οι τράπεζες (...) γύρω στα 40 με 50 δισ. συνολικά λόγω της μείωσης των καταθέσεων, της πτώσης των μετοχών και της αγοράς έντοκων γραμματίων του Δημοσίου. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει πρακτικά; Οτι στην ουσία ξαναπάμε σε μια νέα ανακεφαλαιοποίηση. Αρα τώρα βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο, πολύ πίσω από εκεί που βρισκόμασταν (σ.σ.: πριν τις εκλογές) και μετά από μια άτακτη υποχώρηση», συμπλήρωσε αμφισβητώντας την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να παζαρέψει αποδοτικά για τα συμφέροντα των αστών.
Παρόλ' αυτά, ο Καρύδης ξεκαθάρισε ότι: «Με ρωτάτε αν θα ψηφίσουμε την παράταση.Εμείς λέμε ναι, γιατί βάζουμε τη χώρα πάνω απ' όλα»,εννοώντας βασικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Στην ίδια βάση επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «να κάνουμε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Σημείωσε μάλιστα ότι «ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο είπε ότι "το σκέφτομαι αυτό για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης"».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget