Επί ώρες συνεδρίαζε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης με την ΕΕ, που επί της ουσίας επεκτείνει το μνημόνιο και αποτελεί συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε φράσεις περί νικηφόρας μάχης που χρησιμοποίησε στο διάγγελμα του Σαββάτου, αντίθετα επικαλέστηκε στις δυσκολίες και το κλίμα που είχε να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ.
Ρώτησε ευθέως αν μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με τη συμφωνία και αν κάποιοι θα την καταψηφίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ».
Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται αποδέκτες παραπόνων και δυσαρέσκειας για τη συμφωνία και την πίεση που δέχονται τη μετέφεραν στη συνεδρίαση. Ωστόσο, η κριτική περιορίστηκε σε επιμέρους θέματα, όπως ότι δεν υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία και συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και πως υπάρχουν ασάφειες στα κείμενα.
Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει μια ενδεικτική ψηφοφορία (ανάταση του χεριού) για τη συμφωνία και το αποτέλεσμά της έδειξε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία, αφού -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ενάντια στη συμφωνία ψήφισαν 5 βουλευτές και άλλοι 5 βουλευτές ψήφισαν λευκό.