Στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη στροφή της στο «ρεαλισμό» και στη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου παρέχει η ΝΔ, πέρα από την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί η ηγεσία του κόμματος περί «κωλοτούμπας» Τσίπρα - Καμμένου και τα συναφή.
Χαρακτηριστικά όσα είπε χτες στο «Mega» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης: «Χθες (σ.σ. προχθές)διαλύθηκαν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις. Ο,τι είχε ειπωθεί πριν το email Βαρουφάκη, έχει καταργηθεί (...) αν δίναμε τα email του Βαρουφάκη και του Χαρδούβελη, θα μπερδευόντουσαν οι Ελληνες. Θα έκριναν ότι το email του Βαρουφάκη είναι επαχθέστερο. Για πρώτη φορά μπορώ να πω σημεία που δεν αναδείχτηκαν. Το θέμα του κατώτατου μισθού (...) Με έκπληξη είδα ότι η συζήτηση αυτή θα ανοίξει και θα μπει η Τρόικα. Θα μιλάνε με την Τρόικα για τον κατώτατο μισθό. Δεύτερον, με έκπληξή μου, δεν ξέρω ποιος έγραψε το email, έγραψε για το ΦΠΑ και τις εξαιρέσεις, είναι παράλογο. Και τρίτον, έρχεται για πρώτη φορά και δείχνει μια πρόθεση να αλλάξει τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Το λέει κεφαλοποιητικό (...) θα το κάνουν περισσότερο ανταποδοτικό».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις επερχόμενες, στο πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Παρατήρησε το γεγονός ότι στο email Βαρουφάκη δεν υπάρχει καμία αναφορά στα ζητήματα αυτά.
«Στηρίζουμε τη στροφή ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό»
Παρά ταύτα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε την στροφή στον ρεαλισμό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (...) Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα (...) Ως ΝΔ αυμβάλλουμε θετικά (...) εμείς θα στηρίξουμε (...) Η ΝΔ στηρίζει την εξυγίανση, την στροφή στον ρεαλισμό».
Προδιέγραψε, έτσι, τη θετική ψήφο της ΝΔ όταν τα μέτρα που περιγράφονται στο email Βαρουφάκη ξεκινήσουν να έρχονται για ψήφιση στη Βουλή.
Αλλωστε, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης,σχολιάζοντας χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, επιβεβαίωσε ότι η τωρινή συγκυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη στην προώθηση αντεργατικών μέτρων, στα δικά της πεπραγμένα βασίζεται.
Ενδεικτικά επεσήμανε το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης «στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup (...) επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης (...) η απόφαση του Eurogroup την οποία επίσης υπόγραψε, εκ μέρους της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, χαιρετίζει τη μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα».
Στην ίδια βάση, ο Καραγκούνης μίλησε για «πλήρη προσαρμογή» του ΣΥΡΙΖΑ στο «σημερινό Μνημόνιο», επισημαίνοντας ότι: «Δεσμεύτηκε πλέον να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχόταν να καταργήσει».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget