Άμεση προτεραιότητα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Το κλείδωμα της συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ), σε συνδυασμό με την εφαρμογή της λίστας με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή και προτείνονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αξιολογούνται στις άμεσες προτεραιότητες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διοικητή τηςΤράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι μεγάλες οι ταυτίσεις με τη συγκυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις μαζικές ανατιμήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, την κατάργηση του συνόλου των φορολαφρύνσεων που έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά, τη διασφάλιση των «δημοσιονομικών επιτευγμάτων κά.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ, οι όποιες «αισιόδοξες» προοπτικές ανάκαμψης «σκιάζονται από την παράταση της αβεβαιότητας όσον αφορά την έκβαση της διαπραγμάτευσης των συμφωνιών με τους εταίρους, η οποία έχει ήδη αρχίσει χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα». Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται πως η «έκβαση της διαπραγμάτευση θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τα επόμενα χρόνια» και για το λόγο αυτό συνιστάται η «συντεταγμένη εθνική προσπάθεια εντός της ζώνης της ευρώ, σε στενή συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς».
Στην ίδια ρότα κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, ο οποίος απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε: «Έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας για να επιταχύνουμε την προσπάθεια, να συνδράμουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και να κερδίσουμε το στοίχημα, διώχνοντας οριστικά την αβεβαιότητα»...
Παράλληλα επανέφερε τους παρακάτω άξονες πολιτικής :
Τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, ώστε το συνολικό κόστος ενέργειας να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος αδειοδότησης, την εμπέδωση ενός σταθερού, και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος με στόχο την αύξηση των εσόδων και τη φορολογική δικαιοσύνη.
Την ενίσχυση της ρευστότητας και την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης της ιδιωτικής οικονομίας.
Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος αδειοδότησης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget