Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη στο Κανάλι της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών (VIDEO)


«Το νομοσχέδιο για τις μεταφορές συμβάλλει στη συγκέντρωση του τομέα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να ανταποκριθεί στη στρατηγική που έχει η κυβέρνηση -σύμφωνη με εκείνη της αστικής τάξης- να κάνει τη χώρα διαμετακομιστικό κόμβο και να υπηρετήσει τον “υψηλό” τουρισμό με ανάλογες υπηρεσίες». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Με το γράμμα του νόμου», στο Κανάλι της Βουλής, την Πέμπτη 22 Μάρτη, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. 
Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων στο ταξί, αντίθετα εισάγει όλο το απαραίτητο πλαίσιο που απελευθερώνει γρήγορα αυτό τον τομέα με την ατομική εμπορευματική μεταφορά, υποβαθμίζοντας παραπέρα την ανάγκη του λαού για σύγχρονες, γρήγορες, ασφαλείς και φτηνές μεταφορές. Ερωτηθείς για τη φορολογία των μεγάλων εταιρειών που υποτίθεται πως αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο, επισήμανε πως αυτό δεν ισχύει καθώς ήδη υπάρχει συζήτηση εκ μέρους της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ!
Για τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται με το νομοσχέδιο στα πρόστιμα του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), επισήμανε ότι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν αντιμετωπίζεται είναι η οδική αγωγή, που σήμερα είναι πολύ πίσω από αυτό που πρέπει. Σημείωσε επίσης την ανεπάρκεια των υποδομών, την κακή κατάσταση των δρόμων, την ελλιπή σήμανση κ.ά.
Για τους ποδηλατοδρόμους σημείωσε πως το νομοσχέδιο επιβάλλει την ανάγκη των πινακίδων, αλλά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης ποδηλατοδρόμων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ποδήλατα σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας με κίνδυνο της ζωής τους.
Για τις «γουρούνες» υπάρχει πόλεμος μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων ενοικιάσεων αυτοκινήτων με αυτούς που έχουν τις «γουρούνες», τις οποίες απαγορεύει σε ασφαλτόδρομους, ουσιαστικά τους κλείνει.
Υπογράμμισε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των επαγγελματιών οδηγών που δουλεύουν ατελείωτες ώρες.
Για τους γιατρούς Εργασίας και τα ζητήματα με τους επαγγελματίες οδηγούς του ΟΑΣΑ, υπάρχει ένας κώδικας υγείας και ασφάλειας. Εισάγονται νέα ζητήματα στο νομοσχέδιο με βάση τα οποία οι αρμοδιότητες των γιατρών Εργασίας που είναι εξειδικευμένοι, αναιρούνται από το νομοσχέδιο, ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» συνολικά για όλο τον ιδιωτικό τομέα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget