Σταθερά αντιλαϊκή πλεύση με πυξίδα τα συμφέροντα του κεφαλαίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Την αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός κι εκτός της χώρας επιχείρησε να υπερασπιστεί ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «STAR» αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ, παρότι είναι αυτές που εντείνουν παραπέρα το πρόβλημα, κρατώντας εγκλωβισμένους στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε «παράλογες επιλογές της Δύσης που διέλυσε κράτη συντεταγμένα», όταν η κυβέρνησή του εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή!
Καθαγίασε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στο όνομα... της κωλυσιεργίας από πλευράς FRONTEX (από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή!) να ικανοποιήσει τα αιτήματα συνδρομής που κατέθετε η κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε πως η ΝΑΤΟική εμπλοκή σταματά το «blame game» εναντίον της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της. Ακόμα, έφτασε να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση κοίταξε, σε συνθήκες κρίσης, τι είναι αυτό που «μπορεί να ευνοήσει τα εθνικά συμφέροντα» και να «κατοχυρώσει τα κυριαρχικά δικαιώματα», όταν στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και αβαντάρει το «γκριζάρισμά» του από την Αγκυρα.
Ετοιμος και για νέα μέτρα
Στα ζητήματα της οικονομίας, αφού διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τα αντιλαϊκά συμφωνηθέντα, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι μέσα στο Μάρτη θα ολοκληρωθεί η πρώτη «αξιολόγηση», έχοντας από κυβερνητικής πλευράς πάει στη Βουλή το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό όπως επίσης και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με νέα προνόμια και κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο, με το πρόσχημα της παραγωγής πλούτου για «αναδιανομή», τη γνωστή δηλαδή απάτη για τα οφέλη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που τάχα θα ευνοήσουν τους πάντες.
«Πρώτη φορά οι εκτιμήσεις για το τι πρέπει να γίνει συμπίπτουν σχεδόν απόλυτα με εκτιμήσεις των τριών ευρωπαϊκών θεσμών»δήλωσε, προσθέτοντας πως μόνο το ΔΝΤ «έχει μια διαφορετική εκτίμηση». Η βεβαιότητά του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και η «ανάσταση της οικονομίας» θα έρθει με το Πάσχα, συμβαδίζει με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή, αφού ομολόγησε ανοιχτά ότι μειώνονται οι συντάξεις που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσων περικοπών σε όσους παίρνουν, όπως είπε, «μεγάλες συντάξεις», προσδιορίζοντάς τες ως πάνω από 1.200 ευρώ...
«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ο δύσκολος κάβος που πρέπει περάσουμε, για να γυρίσει η οικονομία σελίδα. Αυτή την ώρα το μόνο που με απασχολεί είναι η χώρα να φύγει απ' αυτή την περιπέτεια δίχως να έχει διαρρήξει την κοινωνική της συνοχή, εφαρμόζουμε κατά γράμμα τη συμφωνία (...) είμαι σχετικά ευτυχής γιατί όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συγκλίνουν με τις δικές μας θέσεις»,δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας.
Κάνοντας το μαύρο άσπρο, υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό σαν «κοινωνικά δίκαιες». Μάλιστα, όπως είπε η κυβέρνηση σχεδίασε έτσι το Φορολογικό, ώστε να ισοφαρίσει την όποια επιβάρυνση θα έχουν οι αγρότες από το Ασφαλιστικό και απεφάνθη ότι «προστατεύουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών».
Λιβάνισμα της σοσιαλδημοκρατίας
Ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας συνέχεια στο «φλερτ» με την ξεφωνημένη ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, «υιοθέτησε» τον Μ. Σουλτς που, όπως είπε, του είχε δηλώσει πως η καρδιά των σοσιαλδημοκρατών είναι μαζί του και το μυαλό τους εναντίον του και πρόσθεσε, ανασύροντας γνωστές αυταπάτες για το ρόλο που μπορεί η συγκεκριμένη δύναμη να παίξει στο μέλλον: «Δεν θα υπάρξει ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε διαφορετική πολιτική οικογένεια, όμως είναι όμορος χώρος και μας ενδιαφέρει να πάει προς τα αριστερά, σε πιο ριζοσπαστικές προωθητικές θέσεις για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη συναίνεσης στα «εθνικά θέματα» και απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «ο λαός θέλει να υπάρξει σταθερότητα και να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους διαφορετικούς να φτάσουν στο τέλος για να δείξουν αν μπορούν να έχουν αποτελέσματα στις πολιτικές τους επιλογές», όπως είπε, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι ο λαός πρέπει να υπομείνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, περιμένοντας θετικές εξελίξεις αν αυτή «φτάσει στο τέλος»...
Τμήμα της συνέντευξης ήταν φυσικά αφιερωμένο στην κόντρα με τον ΔΟΛ και τον επικεφαλής του Στ. Ψυχάρη, με τον Αλ. Τσίπρα να καταφεύγει σε ευφυολογήματα του τύπου «την έσκισα τη γάτα» και σε κορόνες κατά της διαπλοκής, όταν η πραγματικότητα επιβεβαιώνει συνεχώς ότι αυτή είναι φαινόμενο σύμφυτο με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα, ο υπουργός επικρατείας, Ν. Παππάς, απέστειλε εξώδικο στον ΔΟΛ για δημοσιεύματα στο «Βήμα» και τα «Νέα», που όπως υποστηρίζει τον εμφανίζουν σαν συνεργαζόμενο με το φερόμενο κύκλωμα των εκβιαστών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget