Ασφαλιστική εταιρεία προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών σε νηπιαγωγεία και σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την προσφορά ασφαλιστικής εταιρείας για δωρεάν παροχές ασφάλισης προς τους μαθητές του Δήμου.
Αναφερόμενη στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή που οργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού με θέμα την ενημέρωση για την προσφορά, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η «ασφαλιστική εταιρεία, αφού εξασφάλισε το κατάλληλο κοινό, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εκτός από το "δωράκι" που θέλει να "προσφέρει" στους μαθητές του δήμου και όλη την πραμάτεια που έχει προς πώληση (κάρτα, ασφαλιστικά πακέτα κ.λπ.).
Είναι γνωστό ότι κάθε εταιρεία που θέλει να κάνει προσφορές, και μάλιστα σε μαθητικό κοινό, έχει στόχο τη διαφήμισή της στους "ευεργετηθέντες”, τo χτίσιμο του κοινωνικού της προφίλ που πιθανά να εξασφαλίζει κάποια φοροαπαλλαγή και το κυριότερο: ένα πελατολόγιο μερικών χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους».
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν οι διευθυντές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του δήμου, καθώς και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων.
Εκπρόσωποι των γονέων που παραβρέθηκαν εκεί, εκδήλωσαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αξίωση της εταιρείας να διαφημιστεί μέσω των Συλλόγων Γονέων. Τόνισαν ότι υπερασπίζονται τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, στον οποίο καμιά εταιρεία που θέλει να πουλήσει τα εμπορεύματά της δεν έχει θέση.
Ανάλογες αντιδράσεις υπήρχαν και από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να λειτουργούν ως διαφημιστές και κελευστές μηνυμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων και συμφερόντων».
Οι διευθυντές που συμμετείχαν στη συνάντηση ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών του σχολείου σε τρίτους, πολύ περισσότερο σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που και η εταιρεία το γνωρίζει, γι' αυτό και επιδιώκει τη συναίνεση των γονέων στο εγχείρημά της.
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους γονείς του Δήμου Θερμαϊκού και τους Συλλόγους τους να καταδικάσουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία. Όπως τονίζει:
«Η ασφάλεια, όποιας μορφής, είναι δικαίωμα κάθε μαθητή. Είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά και είναι υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει. Δε θα ανεχτούμε να γίνει εμπόρευμα. Δε θα δεχτούμε να καταργήσουν, με τα αντιασφαλιστικά τους εκτρώματα, ό,τι με κόπο και θυσίες κατάκτησε ο λαός μας, για να έρθουν μετά να μας το πουλήσουν οι εταιρείες».
Καλεί επίσης τους γονείς οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους τους να παλέψουν, ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν :
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τις οικογένειες τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από το φορέα ασφάλισης του γονέα.
  • Άμεσο σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.
  • Μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κ.λπ.) με πλήρη δικαιώματα.
  • Να δημιουργηθεί δημόσιο Κέντρο Υγείας ανά περιοχή, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
Της ευθύνες τις Δημοτικής Αρχής υπογραμμίζει η «Λαική Συσπείρωση» Θερμαϊκού, αφού όπως αναφέρει «στην ουσία καλεί διευθυντές, δάσκαλους και γονείς, να διαφημίσουν την ιδιωτική ασφάλιση, να γίνουν και αυτοί συνοδηγοί στο άρμα της κατεδάφισης της δημόσιας Υγείας και Ασφάλισης, προωθώντας τα κέρδη των παραμάγαζων της Υγείας και αυξάνοντας το πελατολόγιό τους. Στην ουσία τους καλεί να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά μας ότι η δημόσια Υγεία είναι πια παρελθόν, πρέπει να την ξεχάσουν, ή να μην τη γνωρίσουν ποτέ. (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ανακοίνωση)  
Για το θέμα, αναφορά κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget