Ψεύτικο καυγά για το Ασφαλιστικό στήνουν η κυβέρνηση και η ΝΔ

Ενώ έχουν από κοινού ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και αποδέχονται ως βάση των αλλαγών το νόμο Κουτρουμάνη - Λοβέρδου που καταργεί την Κοινωνική Ασφάλιση με το διαχωρισμό της κύριας σύνταξης σε εθνική και αναλογική.
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς». Η εκτόνωση της έντασης, δηλαδή το σταμάτημα των κινητοποιήσεων εργαζομένων, αγροτών και επιστημόνων, είναι το ζητούμενο για τη ΝΔ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση που προϋποθέτει τη νομοθέτηση μέτρων στο Ασφαλιστικό.
Ο «ουσιαστικός διάλογος από την αρχή», που ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης, θα έχει επί της ουσίας βάση το τρίτο μνημόνιο που προβλέπει σημαντική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το Ασφαλιστικό την επόμενη τριετία, αλλά και την αρχιτεκτονική του νόμου του 2010 (Κουτρουμάνη - Λοβέρδου) με την οποία συμφωνεί το κουαρτέτο.
Η κυβέρνηση, μέσω του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, απάντησε ότι «η απαίτηση του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας» και συνεπώς απέκλεισε την απόσυρση του σχεδίου της για το Ασφαλιστικό.
Εμμέσως πλην σαφώς, σημειώνει ότι η ΝΔ δεν έχει επί της ουσίας διαφορετικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό, αναφέροντας πως «μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό είναι: Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Μείωση συντάξεων σε κάποια Ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει. Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget