ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ανοικτές απειλές καταστολής μπροστά στην πανελλαδική κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα

Ανήσυχη η κυβέρνηση για την πανελλαδική κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη με τρακτέρ, την απήχηση που έχει ο αγώνας τους στα λαϊκά στρώματα αλλά και από το γεγονός ότι δεν πέφτουν στην παγίδα του «διαλόγου» επισείει απειλές για ανοικτή καταστολή και συνεχίζει να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»
Η Όλγα Γεροβασίλη στην διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα τηρηθεί η νομιμότητα ενώ απειλώντας ανοικτά τους αγρότες ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πεί ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται εδώ για να αλλάζει τους νόμους.
Συνεχίζοντας τον κατήφορο επανέλαβε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποστήριξαν για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ότι είναι υποκινούμενες
«Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να απομονώσει εκείνους που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους» ανέφερε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη.
Επιχείρησε να στρέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στους αγρότες υποστηρίζοντας ότι με τα αιτήματα τους θα πρέπει «να μην αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας και τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις».
Είπε ακόμη ότι «η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι» ο οποίος όμως «δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση» δείχνοντας ότι ο διάλογος που επιδιώκει να σύρει τους αγρότες είναι διάλογος – απάτη.
Λαθροχειρία και με τους αριθμούς
Παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει την λαθροχειρία στους αριθμούς προκειμένου να καλλιεργεί κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού».
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι οι αγρότες ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκονται στα μπλόκα σχεδόν τρεις εβδομάδες επειδή αρνούνται να πληρώσουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη.
Όπως είπε οι αγρότες με τις υπάρχουσες διατάξεις στην 5η ασφαλιστική κατηγορία πληρώνουν 1239 ευρώ και με βάση την κυβερνητική πρόταση θα πληρώνουν παραπάνω 25 ευρώ το μήνα.
Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό, σε ό,τι αφορά στους μικρομεσαίους αγρότες, προβλέπεται σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών του σημερινού ΟΓΑ κι από το 7% που είναι σήμερα, σχεδόν θα τριπλασιαστεί και θα φτάσει στο 20% το 2019. Επιπλέον, αυξάνεται η εισφορά για την Υγεία από το 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την Αγροτική Εστία, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση για σύνταξη - Υγεία να είναι 27,45%. Αυτό σημαίνει ότι από 753 ευρώ το χρόνο που πληρώνει σήμερα ο αγρότης, ο οποίος είναι ασφαλισμένος στην 1η κατηγορία, το 2019 θα πληρώνει 1.544 ευρώ. Το συνολικό ποσό εισφορών για την αγροτική οικογένεια θα πολλαπλασιάζεται αν πρέπει να ασφαλιστεί στον ΟΓΑ η γυναίκα αγρότισσα και άλλα ενήλικα μέλη της.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το εισόδημά του αγρότη - θα πληρώσει αυτό το ποσό ακόμα κι αν έχει μπει μέσα την προηγούμενη χρονιά - αφού η κατώτερη εισφορά επιβάλλεται με βάση ένα κατώτερο τεκμαρτό εισόδημα, που ανέρχεται στα 5.625,6 ευρώ. Συγκεκριμένα, η κατώτερη εισφορά επιβάλλεται επί του 80% του κατώτερου μισθού εργαζόμενου πάνω από 25 χρόνων, το οποίο σήμερα είναι 586 ευρώ. Το 80% είναι 468,8 ευρώ το μήνα και πολλαπλασιαζόμενο επί 12 μήνες φτάνει στις 5.625,6 ευρώ (586 x 80% = 468,8 x 12 = 5.625,6).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget