Κοροϊδία χωρίς όρια

Σε χτεσινή της δήλωση για το Ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση "εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις" και καταγγέλλει τα άλλα κόμματα ότι "επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές".
Καλή η κριτική στους προηγούμενους, που πράγματι συνέβαλαν καθοριστικά στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά τελείως άστοχη η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να διαφοροποιηθεί από τα πεπραγμένα τους.
Κι αυτό επειδή με το μνημόνιο και τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση, συμβαίνουν (τουλάχιστον) τα παρακάτω:
  • Το ΕΚΑΣ θα αρχίσει να καταργείται σταδιακά από το 2016, με προοπτική να εξαϋλωθεί μέχρι το Δεκέμβρη του 2019.
  • Οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν άρδην με το νέο τρόπο υπολογισμού τους.
  • Οι επικουρικές θα μειωθούν κατά 15%-20%, ανεξάρτητα από το αν αυτό θα γίνει με τη "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" ή με τον "κανόνα της βιωσιμότητας" των επικουρικών ταμείων.
Και για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας, ακόμα κι αν η κυβέρνηση βρει άλλους πόρους για τα Ταμεία, αυτοί θα προέρχονται με βεβαιότητα από την τσέπη του λαού.
Επομένως, κατανοητή η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις αντιδράσεις για όσα σχεδιάζει (και) στο Ασφαλιστικό, αλλά η κοροϊδία και η πρόκληση έχουν κι ένα όριο...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget