Ν. ΦΙΛΗΣ Θέλει συνεργασία με «ανένταχτες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις»

Άνοιγμα σε ανένταχτες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις προτείνει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, θέλοντας προφανώς να επισφραγιστεί με αυτού του είδους τις συνεργασίες η πλήρης σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έχει ωριμάσει η ανάγκη ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, στο επικείμενο συνέδριο, να απευθυνθεί στην αντινεοφιλελεύθερη κεντροαριστερά και σε σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που παραμένουν πολιτικά ανένταχτες» αναφέρει σε συνέντευξη του στα «Νέα».
Θεωρώντας ότι το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών δεν είναι αριθμητικό, αλλά συνδέεται με την δυνατότητα εξασφάλισης συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα, υπογραμμίζει ότι «η αριθμητική μάλλον συσκοτίζει το πολιτικό θέμα», φέρνοντας το παράδειγμα των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά που διέθεταν τεράστια κυβερνητική πλειοψηφία. «Τι πέτυχαν; Στην εποχή των μνημονίων εκδηλώθηκε και παραμένει η κρίση αντιπροσώπευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά. Έτσι χαρακτηρίζει «ευφάνταστα» τα σενάρια άλλων κυβερνητικών συνεργασιών που «ακόμη και αν αποδεχθούν αριθμητικά ισχυρότερες, χωρίς σαφή προοδευτική κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις πολιτικής αστάθειας». Με αυτή τη λογική, υποστηρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα «βραχύβιο κοινοβουλευτικά», το οποίο οφείλεται στην κρίση της πολιτικής. 
Δείχνοντας προς την κατεύθυνση των συνεργασιών με εκείνες τις δυνάμεις που ενισχύουν την λογική του δίπολου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδήμούλης αναφέρει με ανάρτηση του στο Twitter ότι «στην Ευρώπη ενισχύουμε τα ερείσματα μας σε σοσιαλιστές και κεντρώους, που παίρνουν αποστάσεις από την δεξιά. Το ίδιο χρειάζεται και στην Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget