ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ανοιχτό το θέμα της στράτευσης γυναικών και των στρατιωτικών λυκείων

Ανοιχτό είναι το θέμα της στράτευσης των γυναικών και της ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο «MEGA». Ξεκαθάρισε ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι και ότι θα μιλήσει για το θέμα ο ίδιος, όχι μόνο με τον πρωθυπουργό, αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα συζητήσουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών για εξάμηνη θητεία για να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό», είπε συγκεκριμένα.
Η πρόταση είναι «να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει το στράτευμα από τη μείωση της θητείας που έχει επέλθει» καθώς «προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε» αλλά «το να μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντικά εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να έρθουν από μόνες τους να υπηρετήσουν μια εξάμηνη θητεία είναι κάτι που το βάζουμε στο τραπέζι», είπε ο υπουργός.
Σε ότι αφορά στα στρατιωτικά λύκεια, ο υπουργός Άμυνας, επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είχε πει ανοίγοντας το θέμα, αλλά στην ουσία τα επιβεβαίωσε. «Δεν είπα ότι θα κάνουμε στρατιωτικά λύκεια», ισχυρίστηκε, «διευκρινίζοντας» ότι αυτό που είπε είναι να υπάρχουν «κάποιες δυνατότητες». «Δεν υπάρχουν τα ναυτικά λύκεια; Να υπάρχουν τα αεροπορικά λύκεια για να λαμβάνουν κάποιες γνώσεις εκείνοι που θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία». Προσθέτοντας όμως ότι η βασική εκπαίδευση σε αυτά τα «λύκεια», «θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές».
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος έχει προαναγγείλει την καθιέρωση υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας όσων γυναικών διεκδικούν θέση στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό), αλλά και ίδρυση στρατιωτικών λυκείων που θα συνδέονται με τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Σηματοδοτώντας έτσι την προσήλωση της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ για παραπέρα στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και για προσαρμογή της επιλογής και της εκπαίδευσης των μελλοντικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του. Παράλληλα με τα παραπάνω και στο όνομα της «ισότητας», έχει θέσει εκ νέου θέμα «εθελοντικής στράτευσης» συνολικά των γυναικών.
Για τα στρατιωτικά λύκεια είχε πει συγκεκριμένα ότι «δημιουργώντας αεροπορικό, ναυτικό και στρατιωτικό Λύκειο», θα γίνεται η επιλογή των... «ψυχωμένων» για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. «Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων, αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές», είχε πει συγκεριμένα.

Στηρίζει Τσίπρα «μέχρι τέλους» 

Ερωτώμενος σχετικά με τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση είπε ότι αυτό το αποφασίζει στις δημοκρατίες ο λαός. «Εμείς αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε δυνατοί, ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουμε, μπορούμε, έχουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και τους 153 βουλευτές να είμαστε στην κυβέρνηση χωρίς να χρειαζόμαστε κανέναν άλλο. Όμως, όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία είναι καλοδεχούμενος», είπε.
Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν αποφασίζουν εκείνοι, λέγοντας: «Δεν χαράζουμε εμείς την πολιτική, όμως εκεί που θεωρούμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να παρέμβουμε, το κάνουμε, στη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». Προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη και ανοιχτή πολιτική συμφωνία ανοιχτή, «δυο ανθρώπων που αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα» και ότι τον Αλ. Τσίπρα θα τον στηρίξει προσωπικά μέχρι τέλους καθώς τον θεωρεί έντιμο πολιτικό παρά τις μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές.
Εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν τα δύσκολα νομοθετήματα που έρχονται και συμφώνησε με την άποψη ότι όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική γραμμή πρέπει να παραιτηθεί.
Μιλώντας για τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι «έχει αποσυντεθεί εντελώς». Σε ότι αφορά τη συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων είπε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δει τις προτάσεις Λεβέντη.
Σχετικά με τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «τον ακούω, τον αγαπώ, τον σέβομαι», προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν έχουν τον κ. Καραμανλή αρχηγό». Σημείωσε μάλιστα, ότι επέμεινε στην πρότασή του προς τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο ο Κ. Καραμανλής του ξεκαθάρισε ότι τέτοιο ρόλο δεν έχει επιλέξει να τον έχει.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget