ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Προαναγγέλλει κλιμάκωση της επέμβασης σε Συρία και Ιράκ με χερσαίες δυνάμεις


Την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ και του λεγόμενου «διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών» του οποίου ηγούνται σε Συρία και Ιράκ, με ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων και επιχειρήσεις για κατάληψη της Ράκα και της Μοσούλης προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Α. Κάρτερ σηματοδοτώντας και με αυτόν τον τρόπο την επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επεμβάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, από το Νταβός της Ελβετίας, ο Α. Κάρτερ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο «διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών» πρέπει να ανακαταλάβει τη Μοσούλη και τη Ράκα και θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του για να το επιτύχει. «Πρέπει να τους καταστρέψουμε σε αυτά τα δύο μέρη, και θα ήθελα να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ήδη ο «συνασπισμός» χρησιμοποιεί επιδρομές και βόμβες για να πάρει των έλεγχο των οδικών συνδέσεων των δύο πόλεων και τη διακοπή των επικοινωνιών ανάμεσά τους.
«Αυτό θα διαχωρίσει ουσιαστικά το ιρακινό θέατρο από το συριακό θέατρο επιχειρήσεων», ανέφερε.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι πιθανό να προστεθούν και άλλοι στρατιώτες για να υποστηρίξουν αυτούς που έχουν ήδη αναπτυχθεί επί του πεδίου.
Και παρότι επισήμανε ότι μέρος της στρατηγικής προβλέπει να κινητοποιηθούν ντόπιες δυνάμεις «αντί να γίνεται προσπάθεια να υποκατασταθούν», ο ίδιος έσπευσε να υπενθυμίσει στους «εταίρους» των ΗΠΑ στο «διεθνή συνασπισμό» -μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση- ότι «πολλά» κράτη μέλη του «δεν κάνουν αρκετά, ή δεν κάνουν τίποτε απολύτως». «Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα μόνοι μας», αλλά «θα επιθυμούσαμε και οι άλλοι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», συνέχισε...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget