ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ζητάει από το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη


Με εκβιαστικά διλήμματα και παραπλάνηση προσπαθεί η συγκυβέρνηση να σταματήσει τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ισχυρίστηκε ότι θα έρθει «μείωση των κύριων συντάξεων» αν δε γίνουν αποδεκτά τα μέτρα που περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση, όπως η αύξηση των εισφορών.
Καλώντας εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, επικαλέστηκε την άποψη του ΔΝΤ που «είναι σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη». Επίσης, αναμασώντας το επιχείρημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων περί της «βιωσιμότητας» του Ασφαλιστικού, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «δε θα υπάρχει τίποτα» μετά το 2018 εάν δεν περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης, τη στιγμή που το κυβερνητικό σχέδιο δε θα αφήσει τίποτα όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση. «Αυτά είναι δύο σκληρά διλήμματα και όχι ευχάριστα» σημείωσε.
Παράλληλα, επανέλαβε το προκλητικό επιχείρημα ότι δήθεν ο λαός νομιμοποίησε τα αντιλαϊκά μέτρα με την ψήφο του και επομένως πρέπει να επικρατήσει σιωπητήριο. «Στις τελευταίες εκλογές, με τη συμφωνία που ψηφίστηκε, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες, -είναι γνωστή η συμφωνία στον ελληνικό λαό- ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή» είπε.
Εκτός από το «μαστίγιο» χρησιμοποίησε το «καρότο» της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, προσπαθώντας να εγκλωβίσει το λαό στα παζάρια προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε τη «μεγάλη εικόνα» που κατά την άποψή της είναι η «διευθέτηση του χρέους». Έτσι, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, αποσιωπώντας ότι η όποια μείωσή του θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε βέβαιη ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει θέμα» πρόωρων εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget