ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ Στο 20% η αύξηση εισφορών για τους αγρότες, στο 20% η εισφορά των επαγγελματιών

Βαρύ πλήγμα θα δεχθεί εκ νέου το εισόδημα των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων λόγω της μεγάλης αύξησης των εισφορών που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Προβλέπει αύξηση εισφορών και στις επικουρικές συντάξεις.
Στο 20% το 2019, από το 7% που είναι σήμερα, αυξάνονται σταδιακά από το 2017 οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζεται στα 468,8 ευρώ το μήνα και συνεπώς η μηνιαία κατώτατη εισφορά του αγρότη είναι 93 ευρώ.
Ασφαλιστική εισφορά στο 20% του μηνιαίου εισοδήματος θα καταβάλλουν από 1/1/2017 οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ. Η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από το 20% του κατώτερου μισθού, συνεπώς με βάση τα σημερινά δεδομένα η κατώτατη μηνιαία εισφορά είναι 117 ευρώ. Το νομοσχέδιο καταργεί επίσης από 1/1/2017 την καταβολή μειωμένων εισφορών κατά την πρώτη πενταετία υπαγωγής στην Ασφάλιση.
Χαράτσι στις επικουρικές
Επιβάλλεται αύξηση των εισφορών στον κλάδο της επικουρικής σύνταξης κατά 1,5 μονάδα. Έτσι, από 1/1/2016 και μέχρι τις 31/12/2018, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όλων των μισθωτών ασφαλισμένων καθορίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 4% για τον εργοδότη, από 3% και 3% σήμερα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης διατηρεί όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις προηγούμενων νόμων, όπως η διαμόρφωση του ύψους της σύνταξης με βάση τα δημογραφικά δεδομένα. Το ποσοστό αναπλήρωσης καθορίζεται σε 0,45% για κάθε χρόνο ασφάλισης. Δηλαδή, για να πιάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, θα πρέπει να δουλεύει 44,5 χρόνια!
Επίσης, το 20% υπολογιζόταν επί του τελευταίου συντάξιμου μισθού, αν δούλευε στο Δημόσιο ή επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών της καλύτερης 5ετίας των τελευταίων 10 χρόνων στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα υπολογίζεται επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget