Οι αντιδράσεις στο εξωτερικό για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα αντιλαϊκά μέτρα που είναι μπροστά υπενθύμισαν αξιωματούχοι της ΕΕ και ξένοι ηγέτες στις δηλώσεις που έκαναν για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. 
Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει στον «ταχύ σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ισχυρή εντολή, για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας». Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί στενά με τις ελληνικές Αρχές και να συνεχίσει να συνοδεύει την Ελλάδα στις φιλόδοξες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.
Ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ, έκανε λόγο για μια «σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα»,  καθώς και για «ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή Αριστερά». Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει «μία περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία», λέγοντας ότι ο ίδιος θα επισκεφτεί την Αθήνα κατά τις προσεχείς βδομάδες.
Με «θερμά» λόγια υποδέχθηκε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντ. Πιρς. Στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς Τσίπρα - Καμμένου και έγραψε: «Συγχαρητήρια στους νικητές. Έχουν πολύ σκληρή δουλειά μπροστά»...
«Τώρα είναι γρήγορα αναγκαία μία σταθερή κυβέρνηση έτοιμη να αναλάβει δράση», σημείωσε στο λογαριασμό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς.
Ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζ. Πιτέλα, ζήτησε «να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας». Στην ανακοίνωση του κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει «στα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ». 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ. Βέμπερ, δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τα δημοκρατικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην Ελλάδα.«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, που δέχεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού και συνεχίζει να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα τον οποίο συνεχάρη για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget