ΠΑΣΟΚ: Προγραμματική αντιπολίτευση για την εφαρμογή του μνημονίου

Προγραμματική αντιπολίτευση με προτεραιότητα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου θα ασκήσει το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει πιστό «στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, και στην προγραμματική συνεργασία».
Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως«πυξίδα μας για το παρόν και το μέλλον» είναι το «πλαίσιο συνεκτικών προτάσεων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με αλλαγές και βελτιώσεις στα εξόχως υφεσιακά και κοινωνικά επώδυνα θέματα του Μνημονίου».
Θεωρεί αδιαπραγμάτευτη «την υπεράσπιση της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας μέσα στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης και την ακύρωση κάθε λάθους, κάθε επιλογής και κάθε αδράνειας, που μπορεί να επαναφέρει τον εφιάλτη του GREXIΤ» και προσθέτει ότι «πιστεύαμε και πιστεύουμε πάντα στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, και στην προγραμματική συνεργασία» και με βάση αυτή τη λογική και «με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις μας με το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις».
Η ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ δείχνει πως θα διαφοροποιείται με κάθε ευκαιρία από τη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση τους, λέγοντας πως «η κυβερνητική συνεργασία , για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης με τη δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού. Η Δημοκρατική παράταξη είχε, έχει και θα έχει διαρκές μέτωπο με τη συντήρηση».
Επίσης αναφέρει πως θα επιδιώξει μια «γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κεντρο-Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget