Συνέχεια των διεργασιών και των αντιθέσεων στο ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος... μέτρα

Συνεχίζονται οι διεργασίες και οι κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μνημόνιο αλλά με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και την καλλιέργεια κλίματος αναμονής ενώ επιχειρείται να μείνουν στο απυρόβλητο τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και αρχίζουν να εφαρμόζονται με το 3ο μνημόνιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λειτουργία θερινών τμημάτων της Βουλής προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο τόσο για το ενδεχόμενο των εκλογών όσο και για τη ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.
Παράλληλα με την θέσπιση των τμημάτων η κυβέρνηση μπορεί να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτέμβρη, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών ενώ παραμένει στην ευχέρεια της,  η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβρη.
Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.
Δηλώσεις στελεχών από τις δύο πλευρές 
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάςδηλώνει ότι «Η κατάσταση του ερμαφροδιτισμού, "στηρίζω καταψηφίζοντας", δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» ενώ απορρίπτει τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 
Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της «Αριστερής Πλατφόρμας» επαναλαμβάνει τα κάλπικα διλήμματα περί μνημονίου με ευρώ ή με δραχμή, τονίζοντας ότι «Λυπάμαι που θα το πω και οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα έπρεπε να ντρέπονται να το πουν. Προτείνουν συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και δραχμή. Σε αυτό το σενάριο, το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως γνωρίζει ο σύντροφος Λαφαζάνης, τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν σαφώς χειρότερα».
Αναπαράγοντας τα εκβιαστικά διλήμματα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από την πλευρά του μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του «Mega» δήλωσε «να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ο στόχος της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια». Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση της αριστεράς «θα πέσει δυστυχώς από αριστερούς βουλευτές» και θα ακολουθήσουν οι κάλπες.
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην πρωινή ενημέρωση του «Mega», ο Μανώλης Γλέζοςεπεσήμανε ότι «Εξακολουθώ να έχω τις ελπίδες μου ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απεγκλωβιστεί από ορισμένες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο κυβερνητικό σχήμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα δώσει την δυνατότητα στην Αριστερά».
Ο Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας και αυτός στο ίδιο κανάλι ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο της ψήφου εμπιστοσύνης  στα όργανα του κόμματος ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι«έχει βάλει στην κατάψυξη τα κομματικά όργανα» και κατήγγειλε ότι «αυθαίρετα κάποιοι έχουν καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι επικίνδυνο για το κόμμα και το λαό».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget