ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αγωνιά για την υλοποίηση του μνημονίου

Η ΝΔ ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο και
τώρα εκφράζει αγωνία για την υλοποίησή του
Στη φιλοτέχνηση αντιπολιτευτικού προφίλ στοχεύει η ηγεσία της ΝΔ αφού μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης στα μείζονα προτάγματά της. Ολα δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών, που τις θεωρεί αναπόφευκτες έως το τέλος του χρόνου, θα επιχειρήσει να αναδείξει τις συνέπειες του μνημονίου και να τις επιρρίψει στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, κατέφυγε χτες στον ισχυρισμό ότι το κόμμα του δεν ψήφισε αντιλαϊκά μέτρα, αλλά στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για να μην υπάρξει άτακτη χρεοκοπία.
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Αθήνα 9,84», κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα επίλυσης του παραμικρού προβλήματος και ομφαλοσκόπηση και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση, χωρίς να κινούμαστε».
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές ανέφερε: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά να τις κάνει τώρα, να κλείσει το θέμα. Εάν πάλι δεν θέλει, να κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να πάρει από αυτή τη Βουλή πλειοψηφία - που θα ήταν το σώφρον, αλλά δεν τον βλέπω έτοιμο να το κάνει - και να κυβερνηθεί αυτή η χώρα. Είμαστε επί 7 μήνες σε κατάσταση λίμπο».
Εξήγησε ότι αναφέρεται σε μια κυβέρνηση «με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον διετίας, η οποία θα στρωθεί να λύσει προβλήματα, να προσπαθήσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα να πείσει ότι χρειάζεται αλλαγή στο φορολογικό σύστημα (...) Αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί από τον κ. Τσίπρα (...) Αυτό που παρακολουθούμε τώρα είναι μια κυβέρνηση που διαπληκτίζεται με την εσωτερική της αντιπολίτευση, μια συνεδριολογία, έχουν βγει τα μαχαίρια, μια πλειοψηφία η οποία έχει πάψει να είναι πλειοψηφία και είναι βαθιά διχασμένη και μια παραπαίουσα χώρα (...) Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Να κάνουμε, επιτέλους, με 6χρονη καθυστέρηση αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει από το 2010 (...) Η Ελλάδα δεν έχει την κουλτούρα της συνεργασίας, αλλά πλέον πληρώσαμε ένα υπέρογκο τίμημα για την έλλειψη αυτή. Ουδείς δίνει το δικαίωμα σε καμία πολιτική δύναμη, για λόγους μικροκομματικού οφέλους ή εγωισμού, να μην δέχεται να δουλέψει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι, ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα των εκλογών, μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι επιβεβλημένη, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας. «Πιστεύω ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν η μόνη λύση. Να βάλουμε τους καλύτερους», υποστήριξε, εκφράζοντας την αγωνία της αστικής τάξης για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών στο αστικό πολιτικό σύστημα ώστε να προχωρήσει η πολιτική που απαιτούν τα συμφέροντά της. Αλλωστε, όπως εξήγησε, «το εκλογικό διακύβευμα είναι σταθερότητα, ανάπτυξη, ευρωπαϊκή πορεία και εκ των πραγμάτων η εφαρμογή του προγράμματος. Δεν μπορείς να μην το εφαρμόσεις».
Στο ΠΑΣΟΚ
Να συγκροτήσει αντιπολιτευτικό λόγο επιχειρεί και το ΠΑΣΟΚ μετά τη στήριξη με την ψήφο του στη Βουλή του τρίτου μνημονίου. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, που εκτιμάται ότι αργά ή γρήγορα θα στηθούν, η Χαριλάου Τρικούπη επικρίνει κινήσεις υλοποίησης του μνημονίου που και η ίδια ψήφισε.
Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, σχολίασε για την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων: «Αλλη μια παραπλάνηση, άλλη μια κυβίστηση του κ. Τσίπρα. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε σήμερα με την υπογραφή τεσσάρων υπουργών της τη σύμβαση παραχώρησης για την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ο ελληνικός λαός θυμάται βέβαια τις ηρωικές κορόνες του ίδιου του κ. Τσίπρα πριν και μετά τις εκλογές. Αλλη μια κυβίστηση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ».

Χτες, ο Θ. Παπαθεοδώρου, στέλεχος του κόμματος, επιχείρησε να παρουσιάσει τη στήριξή του στο μνημόνιο σαν κίνηση υπέρ της διάσωσης της χώρας και συνέστησε στην κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της για τη διακυβέρνηση της χώρας». «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδράσει με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες στην παρούσα φάση της χώρας και της διαπραγμάτευσης είναι επιζήμιες», ανέφερε, αν και παραδέχτηκε ότι «σήμερα υπάρχει απώλεια δεδηλωμένης για την κυβέρνηση», προτρέποντας τον πρωθυπουργό «να σταματήσει τις λαϊκιστικές κορόνες, να αναγνωρίσει ότι ηττήθηκε η πολιτική του και με επίγνωση των αναγκών της χώρας να δώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη λύση που θα είναι αντίστοιχη με την κρισιμότητα των στιγμών».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget