Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση έχει και μετερίζι και οχυρό, αλλά πυροβολεί το λαό και όχι το κεφάλαιο (VIDEO)

Στην παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που επιχείρησε να παραδώσει στο ΚΚΕ «μαθήματα μαρξισμού», τη στιγμή που φέρνει ένα νέο μνημόνιο που τσακίζει το λαό, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης
«Από τη θεωρία και τη μαρξιστική ανάλυση χορτάσαμε. Μια και μιλήσατε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σας ρωτάω ωμά: Η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ποιον εξυπηρετεί; Τον εργαζόμενο ή το κεφάλαιο; Η Οδηγία για τις τράπεζες, ποιον εξυπηρετεί; Τον εργαζόμενο ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια; Απαντήστε αν τολμάτε», τόνισε ο Θ. Παφίλης.  
«Έχετε και μετερίζι και οχυρό, αλλά πυροβολείτε το λαό και όχι το κεφάλαιο», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. 
Ακόμα, ο Θ. Παφίλης απάντησε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και απαντώντας στο ΚΚΕ έφερε ως «αποδεικτικό» των προθέσεων της κυβέρνησης ότι έκανε τον καταλογισμό των οφειλών των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες. 
«Εδώ ζούμε όλοι, η ζωή είναι μπροστά και θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης και μιλώντας στους υπουργούς της κυβέρνησης είπε: «Ξεχάστε τη λέξη "εγγυόμαστε", την έχετε ξεφτιλίσει. Όσες φορές έχετε πει εγγυόμαστε έχετε κάνει το αντίθετο». 
Επαναφέροντας το «ζουμί» της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, επανέλαβε ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι η «αντιπαροχή» για να μην επέλθει η κρατική χρεοκοπία. 
Νωρίτερα, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, παριστάνοντας τον αδικημένο, επιχείρησε να δώσει μαθήματα μαρξισμού στο ΚΚΕ...  Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον έλεγχο των κεφαλαίων που έχουν βγει στο εξωτερικό, τόσο μέσω της «εθελοντικής αποκάλυψης», όσο και με διασταύρωση των καταλόγων και των φορολογικών δηλώσεων. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget