Νέες διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα για εφαρμογή του δικού του μνημονίου

Συνεχείς είναι οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα προς πάσα κατεύθυνση -εντός και εκτός Ελλάδας- πως θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα και κατά συνέπεια πάνω του πρέπει να στηριχθούν οι προσδοκίες τόσο των δανειστών όσο και των εγχωρίων επιχειρηματικών ομίλων.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αν και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ιδιοκτησία και η έμπνευση του προγράμματος ανήκει στην ελληνική πλευρά» ξεκαθάρισε ότι «θα το εφαρμόσουμε κι ας μην το πιστεύουμε» και απάντησε θετικά στο κάλεσμα για συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, λέγοντας ότι «στα κρίσιμα θέματα είναι σημαντικό να παραμερίζονται οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές».
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τα επιχειρήματα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι «είμαι υπερήφανος για αυτή τη διαπραγμάτευση, που σηκώσαμε το ανάστημα του ελληνικού λαού» όταν το όχι του λαού το έστειλε στα βράχια του νέου μνημονίου και των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων! Υπεράσπισε το δικό του μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, διότι «δίνει το χρόνο για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των αγορών», δείχνοντας ότι η όποια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και παραμένει κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησής του αφού όπως ανέφερε μεταξύ των πρώτων στόχων της κυβέρνησης μετά την υπογραφή του μνημονίου είναι «η άμεση προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα» με τα επενδυτικά πακέτα Γιούνκερ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να παρασχεθούν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
Επανέλαβε τα γνωστά μνημονιακά επιχειρήματα μνημόνιο ή καταστροφή, λέγοντας πως πέραν της αποδοχής του νέου μνημονίου οι εναλλακτικές επιλογές ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για συμφωνημένη έξοδο από το ευρώ και η άτακτη χρεοκοπία. Αξιοποίησε λόγια και φράσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά καθώς κι εκείνοι μιλούσαν για χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Αναφερόμενος στη ρωγμή που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η παρουσία της αριστεράς στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης» και πως αυτός «δεν προτίθεται οικειοθελώς να το εγκαταλείψει» και πρόσθεσε ότι δεν θα γίνουμε «ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget