Πυκνώνουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο της εξελισσόμενης αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού

Στο φόντο της εξελισσόμενης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού πυκνώνουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά και στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων για το 3ο μνημόνιο.
Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρατην Τρίτη προς όσους διαφωνούν «να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους», οι πληροφορίες για διαγραφές, διάσπαση και νέο κόμμα έδιναν και έπαιρναν.
Στη δημόσια αποδοκιμασία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέροντας πως «δεν χρειάζονται ανάμεσά μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές». Προσθέτει πως «πιστεύω ότι αδικούμε κατάφωρα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Αλήθεια, πόσο «εναλλακτική λύση» ήταν οι 47 σελίδες της πρότασης Τσίπρα που στήριξε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, του Π. Λαφαζάνη συμπεριλαμβανομένου. 
Ρόλο στις εσωκομματικές αντεγκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιθανά και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος διαδραματίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη θέση του προέδρου της Βουλής.
Την Πέμπτη το μεσημέρι η πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή την ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και αναφέρει πως οι συνθήκες ψήφισης «δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή».
Κάνει επίσης λόγο για «καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις - μέλη της ΕΕ προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές» και για «ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας», αποφεύγοντας να πει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπηρετεί με το 3ο μνημόνιο την κεντρική επιδίωξη της άρχουσας τάξης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με πτωχευμένο το λαό και γι' αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει τη στήριξή της, όπως δείχνει η αρθρογραφία και ο σχολιασμός στα ΜΜΕ.
Εκμετάλλευση του λαού με ευρώ ή δραχμή
Οι διαφωνίες τους κινούνται μεταξύ της καπιταλιστικής Ελλάδας των μνημονίων και της καπιταλιστικής Ελλάδας του εθνικού νομίσματος. Πρόκειται για δύο επιλογές αντιλαϊκές που εξυπηρετούν διαφορετικές επιδιώξεις τμημάτων του κεφαλαίου με σκληρά μέτρα για το λαό.
Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ευθέως το γνωστό μνημονιακό επιχείρημα αντιλαϊκά μέτρα ή καταστροφή και προκειμένου να στριμώξει τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση της Τρίτης, ανέφερε: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό». Συνεπώς, η επιλογή του πρωθυπουργού είναι το μνημόνιο και τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν στρατηγική επιδίωξη των πλειοψηφικών τμημάτων της αστικής τάξης.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέτει θέμα εξόδου από τη ζώνη του ευρώ με ζητούμενο την καπιταλιστική οικονομική ανόρθωση, καθώς αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία», αλλά ως «περήφανη ανεξάρτητη προοδευτική χώρα» δίνει «τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία για τη βαθιά διαγραφή του χρέους, την αξιοπρέπειά της και την οικονομική της ανόρθωση». Συνεπώς, εθνικό νόμισμα με τους κεφαλαιοκράτες να απομυζούν το λαό και μέσω του πληθωρισμού και της μαύρης αγοράς, αφού η εξουσία θα παραμείνει τα χέρια των μονοπωλίων.
Επιπλέον, Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου φρόντισαν μαζί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατήσουν πολύμορφα το λαό για να τον οδηγήσουν στο συμβιβασμό. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget