απο .... μερα ...... σε .... μερα ......

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ,

Αβεβαιότητες...
«Το τέλος των βεβαιοτήτων»,αυτή είναι «η μόνη ασφαλής διαπίστωση», έγραφε στο κύριο άρθρο της την Παρασκευή η «Αυγή», κάνοντας αναφορές στην «αναταραχή που βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα»,αλλά και στις «ασυμφωνίες στο εσωτερικό της ΕΕ, στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».
Πράγματι, τόσο στο εγχώριο αστικό πολιτικό σκηνικό όσο και στο μέτωπο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τα πράγματα είναι ρευστά. Ωστόσο μέσα σε αυτήν τη ρευστότητα, σε ό,τι αφορά το λαό υπάρχουν και παραϋπάρχουν «βεβαιότητες», υπάρχουν «σταθερές» που έχουν επιβεβαιωθεί και από τις εξελίξεις του τελευταίου 6μήνου, όσο και αν προσπαθούν στην «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ να τις θολώσουν, επικαλούμενοι και πάλι τη... «νέα διαπραγμάτευση»!

... και βεβαιότητες
Τέτοια πραγματική «βεβαιότητα» είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι η ΕΕ, όπως και όλες οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, δεν αλλάζει προς το καλύτερο για τους λαούς, όπως μας τσαμπούναγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο πιο αντιδραστική γίνεται. Τέτοια «βεβαιότητα» είναι και το γεγονός ότι την ίδια ώρα που εντείνονται οι «ασυμφωνίες» μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, όλοι τους μαζί ομονοούν στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Και φυσικά, εντελώς βέβαιο είναι και το ότι το «κυρίως πιάτο» του νέου μνημονίου είναι μπροστά μας, ακριβώς όπως περιγράφεται χαρτί και καλαμάρι στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση, για να αιτηθεί το νέο δάνειο από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, αλλά και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, που δηλώνει ρητά ότι οι αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει να ενισχυθούν.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας σταματήσουν να παριστάνουν τους... αβέβαιους στην «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Εργατοπατερικές» διαπιστώσεις...
«Δυστυχώς δεν είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, αλλά οι τράπεζες πάνω από τους ανθρώπους». Αυτή τη διαπίστωση βρήκε να κάνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το νέο υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Η διαπίστωση αυτή θα ήταν απλά ειρωνεία προς τους εργάτες, αν δεν είχε προηγηθεί η πολύμηνη σιωπή της ΓΣΕΕ για τη νέα βαρβαρότητα που είναι σε εξέλιξη. Ομως καταντά ιδιαίτερα προκλητική μετά τα βαριά μέτρα της κυβέρνησης, με το ΦΠΑ και τις ανατιμήσεις, με τη μόνιμη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στον ιδιωτικό τομέα, την απληρωσιά, τις απολύσεις, τις αναγκαστικές άδειες, τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, την αθλιότητα που ζει η εργατική τάξη. Είναι πλέον φανερός ο καταμερισμένος ρόλος της ΓΣΕΕ στη συγκράτηση των αντιδράσεων, στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων, λειτουργώντας για λογαριασμό της εργοδοσίας. Ορος λοιπόν για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, για την αποτελεσματικότητά του στις σκληρές μάχες που έχει μπροστά του, είναι να μπουν στην άκρη συνδικαλιστικά στελέχη σαν αυτά που με... φιλοσοφικές διαπιστώσεις για τα κέρδη και τον άνθρωπο, απλά διαιωνίζουν το καθεστώς φτώχειας και εκμετάλλευσης.

Σουν Τζου και μου σου του
Είπε ο Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον 9,84: «Χρειάζεται να μπούμε σε μια δύσκολη και ουσιαστική συζήτηση (...) πώς μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλολαϊκό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια». Δηλαδή ό γέγονε, τρώμε αμάσητο το μνημόνιο Τσίπρα, που είναι μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, για δεκαετίες μετά από σήμερα και λέμε στον κόσμο ότι συζητάμε ένα φιλολαϊκό σχέδιο!
Είπε επίσης: «Αυτό το πρόγραμμα (...) δε θα γίνει ποτέ δικιά μας ιδιοκτησία, δε θα έχει ποτέ τη δικιά μας σφραγίδα». Ομως, έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας και είναι αποκλειστικά δικό σας, από τις 20 Φλεβάρη ακόμα.
Και κατέληξε ο ίδιος: «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη υποχώρηση, γιατί όπως έλεγε και ο Σουν Τζου, "αν έχεις μια στρατηγική, το να κάνεις τακτικούς ελιγμούς είναι ο σίγουρος δρόμος προς τη νίκη"»! Εντάξει, μας τέλειωσε... Το 3ο μνημόνιο οδηγεί μέσα από τακτικούς ελιγμούς στο σίγουρο δρόμο για τη νίκη! Του κεφαλαίου όμως, αυτό δεν το λέει...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget