απο ... μερα ...... σε ... μερα ......

Υπάρχει στο τραπέζι...
Ρωτήθηκε προχτές ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ εάν η πρόταση που είχε στείλει ο ίδιος σε ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία συνεχίζει να ισχύει. Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις αυτές, όπως απέδειξε και ο «Ριζοσπάστης» χτες με σχετικό πίνακα (υπάρχει δημοσιευμένος στο διαδίκτυο:http://www.902.gr/sites/default/files/protash-sygkybernhs-komision-ekt-dnt.pdf), είναι πάνω - κάτω οι ίδιες με αυτές που πρότειναν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, με απειροελάχιστες διαφορές. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός; Βεβαίως και παραμένει στο τραπέζι η πρότασή μας. Αφού παραμένει στο τραπέζι η πρότασή τους γιατί δεν την έβαλαν και αυτή στο δημοψήφισμα αφού είναι τόσο δημοκράτες; Απάντηση καμία. Είναι προφανές ότι σκοπός του διλήμματος που έθεσαν στο δημοψήφισμα είναι να παγιδεύσουν το λαό. Να πιστεύει ότι ψηφίζοντας «όχι» διώχνει από την πόρτα τη λιτότητα, την αντιλαϊκή πολιτική, την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου, που όμως θα του έρθουν από το παράθυρο. Είτε με μία συμφωνία αλά ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη χρεοκοπία!

Αμνησία ή απάτη;
Ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έσκιζε τα ρούχα του σε τηλεοπτικό σταθμό προχτές, διαμαρτυρόμενος γιατί στην πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ υπήρχε η επισήμανση ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους μισθούς χωρίς την έγκριση των «δανειστών».
Ομως, τι λέει το κείμενο που κατέθεσε σε ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ στις 22 Ιούνη ο πρωθυπουργός;
«Νομοθετικές ή άλλες ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αναθεώρησης, θα γίνουν μετά από διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα, σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της 20ής Φλεβάρη».
Τι λέει η δήλωση της 20ής Φλεβάρη (δηλαδή, η απόφαση επέκτασης του μνημονίου); «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς».
Αμνησία ή απάτη;

Μυθιστορήματα...
Για τη δυσκολία των ΣΥΡΙΖΑίων να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας στην πρόταση του ΚΚΕ στο προσεχές δημοψήφισμα έχουμε ξαναγράψει. Πρέπει, πάντως, να παραδεχτούμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια σκαρφίζονται φανταστικές ιστορίες, που όμως καταντούν κοινοτοπία. Πότε είναι ένας «μπαρμπα - Κώστας», παλιός κομμουνιστής, πότε μια «θεια - Φωτούλα», αντάρτισσα του ΕΛΑΣ, πότε μια μάνα παλιά Μακρονησιώτισσα, που όλοι απογοητεύονται με τη στάση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Πολύ ωραία όλα αυτά. Τέτοιες ιστορίες σκαρφίζονται σε εφημερίδες και το διαδίκτυο. Δεν μας λένε όμως τίποτα για τους εκατοντάδες πραγματικούς και όχι φανταστικούς ανθρώπους μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας, συνταξιούχους και ανέργους που πίστεψαν ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η ελπίδα, η ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων ότι θα έμπαινε φρένο σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ολοι αυτοί που βλέπουν σήμερα επιδείνωση του εισοδήματός τους, που βλέπουν πως δεν πρόκειται να ανακτήσουν δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, που βλέπουν την κυβέρνηση να φτιάχνει νέο μνημόνιο με νέα αντιλαϊκά μέτρα και που ταυτόχρονα βλέπουν την κυβέρνηση να στήνει ένα δημοψήφισμα για να τους παγιδεύσει σε ένα ψεύτικο δίλημμα ποιο μνημόνιο θέλουν να διαλέξουν: το δικό της ή των εταίρων της. Ολα αυτά οι μυθιστορηματογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ τα αγνοούν!

Το «αντικαπιταλιστικό» ντεκόρ...
Την Κυριακή έκαιγαν 5ευρω έξω από τα γραφεία της ΕΕ και τη Δευτέρα έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση υποστήριξης του «όχι» στο Σύνταγμα. Ο λόγος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που με πανό συμμετείχε στη συγκέντρωση - συναυλία «αξιοπρέπειας και δημοκρατίας», που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα. Εκεί βεβαίως ξεκαθαριζόταν σε όλους τους συμμετέχοντες πως το «όχι» δε σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις! Ανάμεσα σε άλλα ακουγόταν από τα μεγάφωνα:«Απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε ότι το "όχι" είναι επιλογή σύγκρουσης με την ΕΕ. Το αντίθετο: Με το περήφανο "όχι" ο ελληνικός λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Με το περήφανο "όχι" ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης...». Στη συγκέντρωση αυτή επέλεξαν να γίνουν ντεκόρ, για άλλη μια φορά, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget