Αλ.Τσίπρας: Προσπάθησε ξανά να κρύψει την αντιλαϊκή κυβερνητική πρόταση πίσω από την αντιλαϊκή πρόταση των δανειστών

Εμφανής ήταν η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρύψει την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης πίσω από από την αντιλαϊκή πρόταση των δανειστών αλλά και πίσω από σωρεία αυταπατών για τις αξίες της ΕΕ. 
Αφού ξεκαθάρισε πως η επιλογή της κυβέρνησης για δημοψήφισμα «δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη» δηλαδή το ευρώ και την ΕΕ και ζήτησε «να μην ταυτίζεται σώνει και καλά το μνημόνιο με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πρόταση και τα τελεσίγραφα των δανειστών αλλά όχι και στην κυβερνητική πρόταση των αντιλαϊκών μέτρων.
Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας» όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την υπογραφή του πρωθυπουργού κατέθεσε αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα προκαλούν άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «το ΔΝΤ ζήτησε να μετριάσουμε τη φορολογία του πλούτου ζητώντας να φορτωθούν τα βάρη στους συνταξιούχους» κρύβοντας ωστόσο ότι η διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων κυβέρνησης και δανειστών ήταν 1% στην επιβάρυνση των συντάξεων κύριων και επικουρικών. Πρόσθεσε ότι οι δανειστές «μας ζητάνε να βάλουμε υπογραφή σε ένα σκληρό μνημόνιο» αλλά απέφυγε να χαρακτηρίσει μνημόνιο και την κυβερνητική πρόταση που διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι της “αλληλεγγύης” ενώ επεκτείνει την φοροεπιδρομή με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% ποσοστιαίες μονάδες σε λαϊκά είδη κατανάλωσης.
Επιπλέον σε ό,τι αφορά την πρόταση των δανειστών κατέδειξε ότι το μείζον ζήτημα είναι ότι «δεν αναφέρει τίποτα για το χρέος» παρά μόνο τις αόριστες υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι κάποια στιγμή θα το εξετάσουν και ότι για τη χρηματοδότηση τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Οι αναφορές αυτές σε συνδυασμό με το ζητούμενο της κυβέρνησης είναι μια «συμφωνία με ισχυρό πρόσημο για την ανάπτυξη» και η «παραγωγική ανασυγκρότηση» κατέστησε σαφές πως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.
Για το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «θα γίνει είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι» το οποίο η κυβέρνηση το εντάσσει στη διαπραγμάτευση των αντιλαϊκών προτάσεων λέγοντας ότι « η επόμενη μέρα ενός “Όχι” θα βρει πιο ενισχυμένη τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης.
Επίσης έκανε λόγο για «μελανά χρώματα» αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup να αποκλείσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από συνεδρίασή του και ανέφερε πως η κυβέρνησή του υπερασπίζεται τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την επιστροφή «στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας», αξίες πάντως που δεν εμπόδισαν τον βομβαρδισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τις επεμβάσεις κατά χωρών και λαών μαζί με το ΝΑΤΟ.
Τέλος, ζήτησε από το λαό να απορρίψει το τελεσίγραφο και την πρόταση των δανειστών, ενώ αναφερόμενος σε όσους αναφέρθηκαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναρωτήθηκε αν του ζητάνε «να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget