Γ. Ντάισελμπλουμ: Οι συζητήσεις δεν έχουν τελειώσει - Β. Σόιμπλε: Θα κάνουμε τα απαραίτητα

Δεν κλείνουν την πόρτα των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν για δεύτερη φορά το Σάββατο δίχως την παρουσία του Γ. Βαρουφάκη.
«Το Eurogroup, το οποίο αποτελείται από 19 μέλη και θέλω να το τονίσω αυτό, είναι έτοιμο να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι «οι συζητήσεις δεν έχουν τελειώσει». Πρόσθεσε οτι αν η ελληνική κυβέρνηση «είχε κάνει νωρίτερα το δημοψήφισμα με θετική συμβουλή προς το λαό τότε ίσως ήταν ευκολότερη η κατάσταση».
Ανέφερε πως «σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε για να διατηρηθεί ακέραια η Ευρωζώνη» και πως «η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, πιθανώς δεν θα τελειώσει ποτέ» και πως «πάντα έλεγα ότι η πόρτα είναι ανοιχτή».
Ζήτησε αλλαγή στάσης από την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που ξέρω είναι πως αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που χάραξε χθες, το πρόγραμμα θα λήξει» και επανάλαβε ότι «η απόφαση για να σταματήσουν οι συνομιλίες δεν ήρθε από εμάς, ήρθε από την ελληνική πλευρά».
Δηλώσεις Β. Σόιμπλε
«Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε λέγοντας πως «προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα όταν πάρουν τις αποφάσεις τους -η συζήτηση στο κοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη- να συνεργαστούν με τους θεσμούς».
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε κάθε ανησυχία στις αγορές» και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε τα απαραίτητα, πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης» και εκτίμησε ότι «στις κρίσεις ενισχύεται η Ευρωζώνη».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget