ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Καθημερινές επιθέσεις του στρατού

Κλιμακώνονται καθημερινά οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού κατά θέσεων των πολιτοφυλακών, στις περιοχές που αυτοί ελέγχουν στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, με νέους νεκρούς, τραυματίες και ξεσπιτωμένους. Στην πόλη Γκορλόφκα, το τελευταίο 48ωρο, από πυρά πυροβολικού τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άμαχοι, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τρία πολυώροφα κτίρια που χτυπήθηκαν, κρίθηκαν ακατάλληλα, αφού έχουν τμηματικά καταρρεύσει. Στις μάχες, ο ουκρανικός στρατός επίσης ανακοίνωσε το θάνατο οχτώ στρατιωτών (ενός από πυρά και εφτά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ναρκοπέδιο) και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Η στρατιωτική διοίκηση των πολιτοφυλάκων των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) ανέφερε ότι οι συχνές παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ και η σημαντική ενίσχυση του εξοπλισμού του ουκρανικού λαού με βαρέα όπλα μέσα στη ζώνη επαφής -και όχι στις αποστάσεις που προβλέπει η συμφωνία- δείχνουν ότι ετοιμάζεται γενικευμένη επίθεση. Και βέβαια, τα παιδιά του ουκρανικού λαού και από τις δύο πλευρές πληρώνουν με το αίμα τους μια σύγκρουση ενδοαστική και ενδοϊμπεριαλιστική, γιατί η χώρα τους βρέθηκε, για τη γεωστρατηγική της θέση και τον πλούτο της, στο στόχαστρο των μονοπωλίων των ΗΠΑ, της ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας.
Πάντως, χτες, από το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν ανακοινώθηκε ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, στο Παρίσι, συνάντηση σε επίπεδο διπλωματών του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία). Πρόκειται για το σχήμα που είχε επικυρώσει τη συμφωνία του Μινσκ και τώρα υποτίθεται θα πιέσει για την τήρησή της, που καθημερινά παραβιάζεται. Την ίδια ώρα, «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η δήλωση του αντιδραστικού Ουκρανού πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ, ότι η χώρα του «υπερασπίζεται όχι μόνο την ακεραιότητά της αλλά και τον ελεύθερο κόσμο, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο» και «θα συνεχίσει με κάθε μέσο για την επανάκτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας».
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει, επίσης, η δήλωση του Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο, εκπροσώπου της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Λουγκάνσκ, ότι οι δύο ΛΔ, στο πλαίσιο των προτάσεων για τη συνταγματική αλλαγή που κατέθεσαν, δέχονται να παραμείνουν στην Ουκρανία, κάτω όμως από καθεστώς αυτονομίας και αρχών που εμπεριέχονται και στις συμφωνίες του Σεπτέμβρη του 2014 και του Φλεβάρη του 2015 στο Μινσκ.
Μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήρια κοντά στο Κίεβο
Μια τεράστια πυρκαγιά προκάλεσε εκρήξεις σε 16 δεξαμενές πετρελαίου και άλλων καυσίμων, σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης περίπου 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο, που ανήκει στην εταιρεία «BRSM - Nafta». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και μαίνεται, προκάλεσε το θάνατο σε πέντε εργαζόμενους και το σοβαρό τραυματισμό άλλων, ενώ αρκετές ώρες μετά γινόταν λόγος και για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες πυροσβέστες, που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό και δεν αποκλείει και την περίπτωση δολιοφθοράς.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget