Εύβοια: Ο συντονισμός της δράσης στο επίκεντρο σύσκεψης σωματείων του κλάδου τροφίμων - ποτών

Με πρωτοβουλία τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτώνπραγματοποιήθηκε σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων από τασωματεία του κλάδου στην Εύβοια. Η σύσκεψη έγινε την Κυριακή 26 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και παραβρέθηκαν μέλη από τα Διοικητικά Συμβούλια των εξής σωματείων: ΖΟΥΡΑ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΝΗΡΕΑ, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.
Στη συζήτηση μεταφέρθηκε η επίθεση που εκδηλώνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, με απλήρωτη εργασία, εφαρμογή 3ήμερης – 4ήμερης εργασίας, μειώσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κ.α.. Οι προσλήψεις νέων εργαζομένων με τους μισθούς πείνας των 511€ και 586€ που ασκούν πίεση συνολικά στα μισθολόγια όλων των εργαζομένων.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα δικαιώματα και να τα διευρύνουν είναι αναγκαία η κοινή δράση και ο συντονισμός στον κλάδο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους της σε ενιαία πάλη μαζί με όλη την εργατική τάξη και το λαό.
Τέθηκε ιδιαίτερα η οργάνωση αγώνων για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση μαζί με τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget