ΠΑΜΕ: Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας - Παναττικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη

«Απαντάμε στο νέο μνημόνιο με οργάνωση της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας».
Κάτω από το σύνθημα αυτό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας πλατιά σύσκεψη τηςΓραμματείας Αττικής τουΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με μαζική συμμετοχή συνδικαλιστών από σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Στην κατεύθυνση που συνοψίζει το σύνθημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συζήτησαν για τα καθήκοντα και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα, για την ανάγκη ετοιμότητας μπροστά στις εξελίξεις.
Η προσπάθεια πλατιάς ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων αποφασίστηκε να κλιμακωθεί με παναττικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και προετοιμασία για απεργία στατέλη του ίδιου μήνα. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση στο συνημμένο)
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η σημερινή σύσκεψη έχει το χαρακτήρα της καλής προετοιμασίας και οργάνωσης όλων των δυνάμεών μας, ώστε το ταξικό εργατικό κίνημα να βρεθεί σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσει την όποια συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μαζικό, μαχητικό τρόπο.
Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς φαίνεται ότι είναι έτοιμη. Η κατάληξή της, το τελικό περιεχόμενο εξαρτάται από την πορεία της διαπάλης, των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών τόσο μέσα στην ΕΕ, ανάμεσα στις χώρες και τα μονοπώλιά τους, αλλά και διεθνώς από τη διαπάλη που γίνεται με μεγάλες δυνάμεις όπως είναι οι ΗΠΑ αλλά και άλλοι».
Ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι «εκτός από την προσπάθεια πλατιάς ενημέρωσης της εργατικής τάξης και την ετοιμότητα που πρέπει να έχουμε για τις εξελίξεις, εμείς από τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε ένα σχεδιασμό μέσα στην εργατική τάξη, που να ανεβάζουν την αγωνιστική διάθεση και τη συμμετοχή των εργαζομένων, να πιέζουμε για την υπογραφή ΣΣΕ και την επαναφορά κατακτήσεων και δικαιωμάτων που σάρωσαν οι αντιλαϊκοί νόμοι την περίοδο της κρίσης.
Μια τέτοια προσπάθεια των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να κλιμακωθεί με ένα παναττικό συλλαλητήριο στις 11 του Ιούνη».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget