ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εκφράζει φόβους για τις «αναπτυξιακές προοπτικές» του κεφαλαίου

Εντείνει η ΝΔ την κριτική της στην κυβέρνηση με βάση τα τεκταινόμενα στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, και από τη σκοπιά φυσικά των ίδιων συμφερόντων που υπηρετούν και τα κυβερνητικά παζάρια, δηλαδή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε, μιλώντας σε συνέδριο, ο «συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων» του κόμματος Χρ. Σταϊκούρας.
«Η χώρα κινδυνεύει να "βουτήξει" και πάλι στην ύφεση», προειδοποίησε χαρακτηριστικά. «Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η "δημιουργική ασάφεια" και οι παλινωδίες της κυβέρνησης αποδεικνύονται, καθημερινά, επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της. Η αβεβαιότητα βαθαίνει και επεκτείνεται. Και οι προβληματισμοί πολλαπλασιάζονται, για τη λειτουργία του κράτους, για την ασφάλεια, για την παράνομη μετανάστευση, για τα εθνικά μας θέματα, για τη λειτουργία των θεσμών. Και η "ομίχλη της ανασφάλειας" έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας. Συμπερασματικά, από εβδομάδα σε εβδομάδα, η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται. Με αποτέλεσμα, οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας να μην είναι ευοίωνες».
«Πλάτη» και «σπρώξιμο» για την υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας
Σε αυτήν τη βάση, ανταποκρινόμενος και στις υποδείξεις των περισσότερων εγχώριων αστικών επιτελείων προς το Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε την κυβέρνηση «να επιδείξει υπευθυνότητα και ρεαλισμό, να αφήσει στην άκρη την "επικοινωνιακή διαχείριση" των προβλημάτων και να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη».
«Να υλοποιήσει, άμεσα, τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει μέσω της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου»πρόσθεσε, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη σύγκλιση των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, «και να συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες της, όχι με τους εταίρους».
Ως «βασικούς άξονες» της στρατηγικής που - κατά τη ΝΔ - πρέπει να ακολουθηθεί, ο Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε μεταξύ άλλων: Την«πραγματοποίηση, ακόμη περισσότερων, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών»,εντατικοποίηση δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με στόχο την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας. Την «εξασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας», θέμα που καίει τα ντόπια μονοπώλια. Την «εντατικότερη υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου», ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget