Τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Todaylicious», με ανασφάλεια, εντατικοποίηση και μισθούς πείνας την ώρα που η εταιρεία εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης αναπτύσσεται και γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα να μετράει πάνω από 45 καταστήματα, καταγγέλλει τοΣυνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο:
«Το ουσιαστικό ζήτημα είναι όμως το τι βιώνουν οι εργαζόμενοι: Ανασφάλεια, εντατικοποίηση της δουλειάς και ως αντάλλαγμα παίρνουν τα ψίχουλα που η κυβέρνηση και οι καλοθελητές τους βαφτίζουν μισθό. Και απέναντι σε όλα αυτά, αν πάει κανείς να σηκώσει κεφάλι, του το κόβουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της εργαζόμενης σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας, στην οδό Πολυτεχνείου που συμμετείχε στη γενική απεργία στις 27/11. Έκτοτε μεθοδεύτηκε η απόλυσή της, βάζοντας την σερί βραδινή βάρδια για να την κάνουν να παραιτηθεί και ταυτόχρονα προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν μέσα στο μαγαζί κλίμα επιθετικότητας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όταν πια κατάλαβαν πως όλα αυτά δεν αποδίδουν, της ανακοίνωσαν, αφού είχε βγει το πρόγραμμα, ότι σε δύο μέρες σταματάει.
Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν και αυτοί όπλα, με πρώτο και κύριο αυτό του Συνδικάτου τους. Άμεση, λοιπόν, ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου, του ΣΕΤΕΠΕ, το οποίο προσέφυγε σε κινήσεις με κορύφωμα αυτή της κινητοποίησης έξω από το κατάστημα, λίγες μέρες μετά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ στελέχη της εταιρείας σε συνάντησή τους με το Συνδικάτο αναγνώριζαν την απόλυση και δήλωναν ότι η εργαζόμενη θα επαναπροσληφθεί από άλλο κατάστημα, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι τίποτα από αυτά δεν έγινε, ότι η εργαζόμενη δεν δούλευε σερί βραδινές βάρδιες για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι δεν έγινε ποτέ απόλυση, αλλά "επίπληξη λόγω της μειωμένης αποδοτικότητάς της", με αποτέλεσμα αυτή να εκνευριστεί από το ύφος του υπεύθυνου να φύγει από το κατάστημα και να μην ξαναγυρίσει!!! Παρ' όλα αυτά κάτω από την πίεση του Συνδικάτου, δήλωσαν ότι η εργαζόμενη θα ξαναγυρίσει στο κατάστημα που εργαζόταν, με τους ίδιους όρους και θα πληρωθεί κανονικά το μήνα που βρισκόταν εκτός εργασίας.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είτε με αριστερή, είτε με δεξιά κυβέρνηση η πραγματικότητα στην καθημερινότητα του εργαζόμενου, του ανέργου παραμένει ίδια. Σωτήρες για το λαό δεν υπάρχουν, αν δεν πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του! Η μόνη λύση για να διεκδικήσουμε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, αλλά και όσα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, είναι μόνο ο οργανωμένος αγώνας. Ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σε όσους μας στερούν τη ζωή. Απέναντι σε αυτούς πρέπει να βροντοφωνάξουμε:
Δεν θα τους περάσει! Όσο και αν σκύψουμε το κεφάλι δεν τους είναι αρκετό! Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
Γύρισέ τους την πλάτη! Πάλεψε για το δικό σου συμφέρον, για το συμφέρον της τάξης σου! Πάλεψε για τη ζωή τη δική σου, των παιδιών σου. Τίποτα ποτέ δεν δόθηκε στην εργατιά εξ ουρανού! Ό,τι κερδήθηκε, και υπήρχε μέχρι τώρα, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες! Το κατέκτησαν ενωμένοι οι εκμεταλλευόμενοι ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα μαζί με όλους όσοι βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Οργανώσου στο Συνδικάτο σου, το ΣΕΤΕΠΕ.
Ισχυροποίησε το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».