Την αλλοίωση του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της, επιδιώκει η απερχόμενη διοίκηση τουΣωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδουενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 2, 3 και 4 Μάρτη.
Όπως καταγγέλλει η«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Φλεβάρη και εξελίχθηκε σε παρωδία, παρουσιάστηκε ένα μητρώο μελών από το οποίο έχουν πεταχτεί έξω τουλάχιστον 4.000 εργαζόμενοι χωρίς να έχει συζητηθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο ποιοι συγκεκριμένα και γιατί θα διαγραφούν.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, κατήγγειλε στην ομιλία του αυτό το γεγονός και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές με το μητρώο μελών του 2012 και όσους συναδέλφους έχουν προστεθεί, καθώς οτιδήποτε άλλο είναι αντικαταστατικό. Όταν ζήτησε από το προεδρείο να τεθεί σε ψηφοφορία το συγκεκριμένο αλλά και άλλα ζητήματα, του άρπαξαν το μικρόφωνο και έκλεισαν άρον άρον τη Γενική Συνέλευση.
Στην ίδια κατεύθυνση και χωρίς καμιά απόφαση Γενικής Συνέλευσης ή τροποποίηση του καταστατικού απαιτεί από το κάθε μέλος 20 ευρώ συνδρομή το χρόνο, αντί 5 ευρώ το εξάμηνο που προβλέπεται από το καταστατικό, ενώ προχωράει και σε απειλές προς τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι μετά τις εκλογές θα τα διαγράψουν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
«Είναι καθαρό ότι αυτή η πλειοψηφία, όργανο των μεγαλοξενοδόχων της περιοχής, που έβαλε δυο φορές την υπογραφή της σε μειώσεις μισθών, εξασφαλίζοντας φτηνή εργατική δύναμη στ' αφεντικά και μάλιστα σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση εκτοξεύτηκε, δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα για να μπορέσει να εξασφαλίσει το συσχετισμό δύναμης που θα της επιτρέψει να συνεχίσει το έργο της, ακόμα κι αν χρειαστεί να διαγράψει τα μισά μέλη του Σωματείου», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, αλλά και να δώσουν μαζική απάντηση και μέσω των εκλογών.