ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Μειώσεις και απαλλαγές από ανταποδοτικά τέλη σε άπορους, ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία

Άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια άνεργοι είναι οι κατηγορίες που θα ωφεληθούν από την ευνοϊκή ρύθμιση ως προς τη μείωση ή την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη, στην κύρια κατοικία τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πατρέων.
Συγκεκριμένα μειώσεις και απαλλαγές προβλέπονται για:
- Άπορους, ποσοστό μείωσης 100%.
-Πολύτεκνους με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.  Πλήρης απαλλαγή.
- Πολύτεκνους με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000 ευρώ. Απαλλαγή κατά το 50%.
- Τρίτεκνους με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Πλήρης απαλλαγή.
- Τρίτεκνους με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ.Απαλλαγή κατά το 50%.
- Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Πλήρης απαλλαγή.
- Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000 ευρώ. Απαλλαγή κατά το 50%.
- Μονογονεϊκές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου-ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Πλήρης απαλλαγή.
- Μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 1 έτος) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλώνουν στη φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 100 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Απαλλαγή κατά το 50%.
(Η απαλλαγή αφορά μόνο την περίπτωση ανεργίας του πρώτου ή της δεύτερης υποχρέου στη φορολογική δήλωση και όχι στα φιλοξενούμενα τέκνα).

Από 21 Μάρτη μέχρι 22 Απρίλη η υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο δημοτικό γραφείο που βρίσκεται επί της οδού Μαιζώνος 110 (έναντι Κεντρικού Πρωτοκόλλου) από τη Δευτέρα 21 Μάρτη έως 22 Απρίλη για όλες τις εργάσιμες μέρες, από 9.00 έως 13.00.
Προς διευκόλυνση της υποβολής των αιτήσεων η παραλαβή τους θα γίνει αυστηρά με την εξής χρονολογική σειρά:
- Άποροι και μονογονεϊκές οικογένειες: από 21 έως και 24 Μάρτη.
- Ανάπηροι: από 28 Μάρτη έως και 1 Απρίλη.
- Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι: από 4 Απρίλη έως και 12 Απρίλη.
- Άνεργοι: από 13 Απρίλη έως και 22 Απρίλη. (Αναλυτικότερα για τα δικαιολογητικά διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget