Ομολογούν ότι η «αυξημένη ναυτική παρουσία» του ΝΑΤΟ στο αιγαίο στοχεύει την Μόσχα!!!

Συνεχίζει η Αγκυρα την επιχείρηση παραπέρα γκριζαρίσματος του Αιγαίου, με όχημα την ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης SNMG2, τάχα προς αντιμετώπιση του Προσφυγικού, ενώ στην πραγματικότητα σχετίζεται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία και την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία.
Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Α. Νταβούτογλου, μετά την προχτεσινή συνάντησή του με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, δήλωσε ότι η επιχείρηση του NATO δεν επηρεάζει τις «πολιτικές» και «νομικές» θέσεις Τουρκίας και Ελλάδας για τις «διαφορές» τους στο Αιγαίο.
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν λίγο μετά τα «πανηγύρια» του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, μετά τη δική του συνάντηση με τον Γ. Στόλτενμπεργκ, γιατί «έγινε αποδεκτή» η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών πλοίων «σε όλη την έκταση κατά μήκος των ελληνικών νησιών, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο και στις ακτές της Μικράς Ασίας»...
Επιπλέον, σε άλλη μια ένδειξη ότι η επιχείρηση στο Αιγαίο δένει με την τουρκο-ρωσική σύγκρουση στη Συρία και άλλους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού», στη συνάντηση με τον Γ. Στόλτενμπεργκ, ο Α. Νταβούτογλου επέμεινε ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και απειλή από τα νότια σύνορα (σ.σ: της Τουρκίας)» και ότι «χρειαζόμαστε αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της συμμαχίας μας».
Ανταποκρινόμενο το ΝΑΤΟ γνωστοποίησε ότι «ως μέρος της υποστήριξης του ΝΑΤΟ (σ.σ: στην Τουρκία) για να βοηθήσει με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, οι Σύμμαχοι αποφάσισαν να εντείνουν την ανταλλαγή πληροφοριών, την επιτήρηση και τον έλεγχο στα τουρκο-συριακά σύνορα. Αυτό θα συμπληρώσει τα μέτρα που αποφασίσαμε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου για την ασφάλεια της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων της παρουσίας περισσότερων αεροπλάνων AWACS και αυξημένης ναυτικής παρουσίας».
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε, εξάλλου, ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την αεράμυνα της Τουρκίας με πυραύλους «Patriot» και ότι στέκει «αλληλέγγυο» με την Αγκυρα. Πρόσθεσε ότι «το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ανησυχεί για τη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο». «Η στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στην περιοχή τροφοδότησε την ανθρωπιστική κρίση και οδήγησε περισσότερους ανθρώπους στα σύνορα της Τουρκίας. Προκάλεσε, εξάλλου, παραβιάσεις του εναέριου χώρου του NATO», συμπλήρωσε.
Στο ίδιο πλαίσιο, επαίνεσε τη «δέσμευση» της Τουρκίας για την «ανάπτυξη της επιτήρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», ενώ συμπλήρωσε ότι στη λυκοσυμμαχία «αυξάνουμε τον αριθμό των υπό ανάπτυξη πλοίων» στο αρχιπέλαγος, που μαζί με το Λιβυκό μετεξελίσσονται σε ΝΑΤΟική θάλασσα.
Μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό, την οποία αποδέχονται οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, υπηρετώντας το στόχο του εγχώριου κεφαλαίου να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Εξ ου και η κριτική από πλευράς ΝΔ, όπως την εξέφρασε χτες η τομεάρχης Εξωτερικών και Αμυνας του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΝΑΤΟ εξαίρεσε το Καστελόριζο, μετά από αίτημα των Τούρκων, από τις επιχειρήσεις του, κι ότι οι επιχειρήσεις των πλοίων της λυκοσυμμαχίας θα γίνονται «μόνο» μέχρι Ρόδο.

«Θιγμένος» ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, έσπευσε να επαναλάβει ότι «ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου», λες και το ΝΑΤΟικό καπέλο διασφαλίζει σε οτιδήποτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget