κανονικός «λαγός» ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ωμός προπαγανδιστής των επιδιώξεων του κεφαλαίου

Στη γνωστή βαθιά αντιδραστική τακτική του να λέει τις ωμές αλήθειες για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και την επιβολή τους ενάντια στους εργαζόμενους με κάθε μέσο, τις οποίες τα άλλα αστικά κόμματα λένε με τη «διπλωματική γλώσσα» πασχίζοντας να συγκαλύπτουν την ταξική υπέρ του κεφαλαίου στρατηγική τους, εξέφρασε και αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή «Ενικός». Βέβαια, δεν παρέλειψε, για άλλη μια φορά, να επιδοθεί σε αντικομμουνισμό, «αυριανικού τύπου» που μυρίζει μούχλα.
Για το Προσφυγικό, ο Β. Λεβέντης «ανέδειξε την ανάγκη» για πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή των μονοπωλίων και της αντίδρασης. «Να ικανοποιήσουμε ό,τι αποφασίσει η Κομισιόν ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων. Με τα "όχι" που είπαμε είδατε τα αποτελέσματα. Αντάρτικο θα κάνουμε;», ήταν η θέση του.
Το ίδιο «ξεκάθαρος» ήταν, «φιλώντας την ποδιά της Μέρκελ», και των Γερμανών καπιταλιστών, όσον αφορά τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και την υπόθεση με το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Είπε: «Είμαστε σε ένα στάδιο που τα περιμένουμε όλα από την Μέρκελ», «ο Τσίπρας κρέμεται από το μεσοφόρι τη Γερμανίας και θα πάμε την ίδια ώρα να κάνουμε διεκδικητικές αγωγές;»! Οχι βέβαια ότι η κυβέρνηση δεν είναι μαζί τους, αλλά είπαμε, ωμός με τις αλήθειες του κεφαλαίου ο Λεβέντης.
Αναφορά έκανε και για την Παιδεία. Ως κανονικός «λαγός» του συστήματος και με αφορμή τον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης για την Παιδεία, που είναι σε εξέλιξη, είπε ότι συμφωνεί για την αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία όμως «όχι απευθείας από το κράτος, αλλά διά άλλων τρόπων», όπως «μέσω χρηματιστηρίου από εταιρείες»!

Επανέλαβε τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ και άλλα παρόμοια φληναφήματα, όπως και τις γνωστές του προτάσεις είτε για οικουμενική είτε για κυβερνητικό «μεγάλο συνασπισμό» του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, κάνοντας σαφές ότι, όπως και να έχει, αυτό που προκρίνει είναι «πολιτική σταθερότητα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις». Μάλιστα, κατέκρινε την κυβέρνηση, καθώς μέχρι τώρα «δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση από το μνημόνιο».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget