ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ολα πάνε ρολόι... για το κεφάλαιο!

Αποκαλυπτικός ο αντιλαϊκός κυβερνητικός απολογισμός ενώπιον των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων του ξένου διπλωματικού σώματος...
Την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η «αξιολόγηση» θα ολοκληρωθεί σύντομα για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, εκφράζει σε συνέντευξή του στη «Real News» ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός ότι η όποια «διευθέτηση» του κρατικού χρέους θα συνοδευτεί από νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Πολύ περισσότερο, σε μια μάταιη προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, αντιστρέφει την πραγματικότητα, δηλώνοντας πως «οι ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό ελαφρύνουν τους αγρότες με χαμηλά εισοδήματα» και κατηγορώντας όσους αντιδρούν πως ζητούν «αφορολόγητα όρια τα οποία καμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν απολαμβάνει», και άρα ζητούν «να θεσμοθετήσουμε κάτι πολύ άδικο»...
Με γνώμονα τις στρατηγικές προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου, ο υπουργός Επικρατείας επαίρεται επίσης ότι, «επιτέλους, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η εθνική συνεννόηση - ως έννοια - μπήκε στην πολιτική συζήτηση. Η κυβέρνησή μας την επιδιώκει σε εθνικά θέματα και η απομείωση του χρέους ασφαλώς και είναι τέτοιο», και προσθέτει πως «επιδίωξή μας είναι να πάμε στην Ευρώπη με κοινή γραμμή, τέτοια που να ενισχύει την εθνική προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, που θα δώσει αντίστοιχη ανάσα στην ελληνική οικονομία».
Εκφράζει τη βεβαιότητα, πάντως, ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει» και ότι «θέμα οικουμενικής δεν υπάρχει», αν και, όπως αναφέρει, «ο στόχος της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι θεμιτός, συνεχής και εφικτός».
Κομπάζει για την προσήλωση στην πολιτική υπέρ των μονοπωλίων
Προ ολίγων ημερών, εξάλλου, ο Ν. Παππάς είχε συνάντηση με τουςοικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους του ξένου διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους διαβεβαιώσεις για την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Κομπάζοντας μάλιστα για τα επιτεύγματα και τους στόχους της κυβέρνησης υπέρ του κεφαλαίου, η υλοποίηση των οποίων περνά μέσα από την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, ο υπουργός Επικρατείας τούς προέτρεψε να μεταφέρουν στις χώρες τους την εικόνα ότι «η Ελλάδα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο».

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, απαρίθμησε τα εξής: «Τα στοιχεία δείχνουν σχεδόν μηδενική ύφεση, επίτευγμα που προέκυψε από το σημαντικό περιορισμό της φοροδιαφυγής. Το 2015 τα έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 2 δισ. ευρώ (...) Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις συνεχιζόμενες και συστηματικές προσπάθειες (...) Ηαπορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έφτασε το 97,5%. Η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην απορρόφηση. Η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Ιουλίου και κανείς δεν θέτει σήμερα θέμα αξιοπιστίας των ελληνικών Αρχών. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και θα ακολουθήσει, όπως έχει συμφωνηθεί, ησυζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Υλοποιείται μια πολύ σημαντική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα (...) Καθιερώνεται 5ετής θητεία των γενικών γραμματέων ώστε να διασφαλίζεται η θεσμική "μνήμη" του κράτους και να αποκλείονται οι κομματικού χαρακτήρα επιλογές (...) Προχωρά μια εξαιρετικά σημαντική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεδομένου ότι σήμερα το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο (...) Στο αμέσως προσεχές διάστημα έρχεται στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που ενισχύει τις επιχειρήσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο (...) Εχουν προχωρήσει οι συμφωνίες σχετικά με τααεροδρόμια, τον ΟΛΘ και τον Αστέρα».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget