Ένωση Κεντρώων: Ο Λεβέντης αθέτησε τη δέσμευσή του για αλλαγή των βουλευτών του κόμματος στους 6 μήνες!!!

Με εξώδικα και αγωγές αντιδρούν στελέχη του κόμματος Ένωση Κεντρώων στην απόφαση του Βασίλη Λεβέντη να μην αντικατασταθούν οι βουλευτές στους έξι μήνες, όπως είχε ανακοινωθεί προεκλογικά, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν πυροτεχνήματα τα περί ρήξης με το «νοσηρό παρελθόν», την αντιλαϊκή πολιτική του οποίου πάντως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει με συνέπεια, διεκδικώντας με κάθε ευκαιρία τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση μέσω οικουμενικής. 
Η κοινοβουλευτική θητεία των πρώτων οκτώ βουλευτών θα έληγε ανήμερα της 25ης Μάρτη.
Το θέμα φέρεται να έχει ανακινήσει ο υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων στη Λάρισα Δαμιανός Ζώκας, ο οποίος μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» δήλωσε: «Έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να στείλει εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στο βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το καλοκαίρι καιγόταν να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε».
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιος ξεσηκωμός. Δηλαδή εάν δεν υπήρχε ο κ. Δαμιανός Ζώκας, δεν θα έκλεινα τα ψηφοδέλτιά μου; Αυτό υπονοεί;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο πόρταλ «news 247». Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Focus fm» ισχυρίστηκε ότι αυτή η δέσμευση έγινε μόνο και μόνο επειδή οι εκλογές έγιναν με λίστα, διαφορετικά δεν θα γινόταν, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρχε τέτοια γραπτή δέσμευση, παρά μόνο υπόσχεση του ίδιου προς τους υποψηφίους με το κόμμα του. Σε άλλη συνέντευξη, στον «ΑΝΤ1», ισχυρίστηκε ότι ήταν μια υπόσχεση που δόθηκε προεκλογικά γιατί «αγαπούσαμε όλους τους υποψηφίους» και ότι ήταν μια «εσωτερική υπόσχεση» και όχι «υπόσχεση προς την κοινωνία». Στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε τους υποψηφίους του κόμματός του που αντιδρούν «να ηρεμήσουν», διαφορετικά θα τεθούν εκτός κόμματος, νουθετώντας τους «να αγωνιστούν για να βγουν βουλευτές την επόμενη φορά»... 
«Έκανα λάθος και αναλαμβάνω το κόστος της λάθος προεκλογικά απόφασής μου. Αλλά δεν θα μετατρέψω το κόμμα σε παράταξη με άπειρους βουλευτές. Λογοδοτώ στην κοινωνία, όχι στους υποψηφίους. Και αυτοί με την σειρά τους, οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό απέναντι στο κόμμα που τους ανέδειξε, κάτι που δεν θα γινόταν ούτε στα όνειρά τους. Και μάλιστα, χωρίς να δώσουν ούτε φράγκο. Τα περισσότερα παράβολα των 150 ευρώ, τα κατέβαλα από την τσέπη μου για όσους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, οπότε η προβολή τους έγινε πρακτικά, τσάμπα», είπε ο Β. Λεβέντης στο «news 247».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, παρότι η υπόθεση αφορά το κόμμα του, δεν παραλείπει να επιτεθεί - ξανά - στο ΚΚΕ, λέγοντας (στη συνέντευξη στο «news 247») «δεν βλέπετε τι κάνει το ΚΚΕ; Εκλέγεται μόνο ένας για χρόνια και οι υπόλοιποι στα ψηφοδέλτια είναι απλά στο γύψο;» (!), αποδεικνύοντας ότι έχει αναλάβει ρόλο «λαγού» του κεφαλαίου, που μαζί με τη διατύπωση αντιλαϊκών προτάσεων, με κάθε ευκαιρία επιχειρεί τη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget