Χρ. Κατσώτης: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στο εργοστάσιο της «Softex» (VIDEO)


Να μη χαθεί σε κάθε περίπτωση καμία θέση εργασίας και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και η επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.
Τόνισε ότι η πυρκαγιά ήταν μόνο το πρόσχημα για να δρομολογήσει η πολυεθνική προειλημμένες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι για τις καταστροφές από τη φωτιά η εταιρεία φέρεται να έχει αποζημιωθεί από τις ασφαλιστικές.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «έκανε ότι μπορούσε» για να μην κλείσει το εργοστάσιο, παραδεχόμενος οτι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν τα εργαλεία για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε πως έγιναν τριμερείς συναντήσεις και πως το υπουργείο Εργασίας «εξακολουθεί να πιέζει» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

H επιχείριση θα ξανανοίξει, αφού απαλλαγεί από του αυτούς τους εργαζόμενους και αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο που διατηρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για φτηνό εργατικό δυναμικό, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης.
Τόνισε ότι αποδεικνύεται πως τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων, ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζόμενων είναι διαμετρικά αντίθετα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget