ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Επικίνδυνη η τροπολογία που φορτώνει στους δήμους τη χρηματοδότηση της Υγείας

Επικίνδυνη για την υγεία του λαού της Πάτρας και συνολικά της Ελλάδας, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος ΠάτραςΚώστας Πελετίδης την τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ουσιαστικά φορτώνεται σε δήμους και περιφέρειες η υποχρέωση χρηματοδότησης των δημοσίων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων.
Σε δήλωσή του ο Κώστας Πελετίδης τονίζει:
«Επικίνδυνη για την υγεία του λαού της Πάτρας και συνολικά της Ελλάδας, η τροπολογία - προσθήκη στο σχέδιο Νόμου "Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις" του υπουργείου Υγείας.
Με το άρθρο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε οργανισμούς τοπικής Διοίκησης Α και Β βαθμού, καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτών, της επιχορήγησης μέσω των κονδυλίων του προϋπολογισμού τους να καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δημοσίων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων!
Η ευθύνη για τη λειτουργία Νοσοκομείων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας, περνάει στην Τοπική Διοίκηση!
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (- 60%), το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία. Μόνο στα νοσοκομεία τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%, 10.000 κρεβάτια έχουν κλείσει, χιλιάδες θέσεις είναι ακάλυπτες με αποτέλεσμα οι παροχές υγείας στο λαό συνεχώς να υποβαθμίζονται και ο κόσμος να αναγκάζεται να καταφεύγει στην Ιδιωτική Υγεία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δια μέσω του υπουργού Υγείας, αποκρύπτει ότι το κόστος αυτό -όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται- θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών.
Ανοίγει ο δρόμος να περάσει αποκλειστικά η λειτουργία των Νοσοκομείων και των άλλων Δημοσίων Φορέων Υγείας στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης. Σήμερα αρχίζουν με το πετρέλαιο, αύριο θα είναι η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, η προμήθεια υλικών και φαρμάκων κλπ.
Η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υγεία του λαού, διεκδικεί πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Για υγεία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν που να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση -ανασφάλιστοι και μη- και να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, καλούμε το λαό της Πάτρας να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget