Απορρίφθηκαν οι τρεις τροπολογίες του ΚΚΕ απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Απορρίφθηκαν ασυζητητί χτες από την κυβέρνηση οι τρεις τροπολογίες, για την ελάχιστη έστω ανακούφιση του λαού, που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την επικύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες εκδόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη. Το νομοσχέδιο συζητείται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η πρώτη τροπολογία προβλέπει ότι σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχεται ένα δωρεάν γεύμα ημερησίως στο σχολείο με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού. Ηδεύτερη, την κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Η τρίτη τροπολογία αφορά στη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας,«όπως αυτή ορίζεται». Επίσης, αναφέρεται στη διαγραφή του συνόλου των οφειλών προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για «όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας γίνεται άμεση και ατελής επανασύνδεση του ρεύματος με διαγραφή του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άτοκη καταβολή των υπόλοιπων σε 100 μηνιαίες δόσεις».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης επισήμανε: «Λέτε ότι βάζετε ταξικό πρόσημο στην πολιτική σας. Αυτό είναι ειρωνεία. Να υπηρετείς το καπιταλιστικό σύστημα, να το υπηρετείς σε συνθήκες κρίσης που γίνεται βάρβαρο και επιθετικό, να εφαρμόζεις αυτά που σου υπαγορεύουν τα μονοπώλια και να λες ότι έχουν και ταξικό πρόσημο, έλεος! Ερώτημα. Γιατί κανένας υπουργός δεν απαντάει, γιατί δε δέχεστε τις τρεις τροπολογίες του ΚΚΕ, είναι ανατροπή του συστήματος; Είναι σοσιαλισμός; Τι είναι αυτές οι τροπολογίες; Μέτρα στοιχειώδη για να ζήσουν κάποιοι άνθρωποι, γιατί με αυτά που φέρνετε δεν ζουν. Απαντήστε, ούτε μία για δείγμα;

Λέμε, λοιπόν, εμείς ότι έχει ταξικό πρόσημο η πολιτική σας, είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συντρίβει τα λαϊκά στρώματα, γι' αυτό η απάντηση είναι μία. Οργάνωση των αγώνων των εργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών. Μονόδρομος είναι: Αγώνας, λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ, για να σταματήσουν τα βάρβαρα μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για μια γενικότερη ανατροπή».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget