«Πουλάνε» κοινωνική ευαισθησία την ώρα που κλιμακώνουν την αντιλαϊκή επίθεση

...και προσπαθούν να πείσουν ότι το σχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό «προστατεύει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα»
Να ντύσει με φιλολαϊκό «μανδύα» την αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ για το ποιος είναι ικανότερος στη διαχείριση των υποθέσεων της αστικής τάξης επιχειρεί η κυβέρνηση, μία μέρα μετά το προχτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, διαμήνυσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να τηρήσει «κατά γράμμα» τις αντιλαϊκές επιταγές του κεφαλαίου και του 3ου μνημονίου.
Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση διακηρύττει υποκριτικά την έγνοια της για τα θύματα της πολιτικής της...
«Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου (Παράλληλο πρόγραμμα), στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την μακρόχρονη οικονομική κρίση», ισχυρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου σε σημείωμά του. Σ' αυτό επικρίνονται «δυνάμεις της αντιπολίτευσης» ότι «προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε μέσον την κοινωνική πολιτική και την θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης, προς όφελος της δικής τους πολιτικής τακτικής».
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο αντιπερισπασμός που στήνει η κυβέρνηση με το «ξεπάγωμα» του «παράλληλου προγράμματος», για να αποστρέψει την προσοχή από τον Αρμαγεδδώνα του Ασφαλιστικού, δεν αποσκοπεί στην ανακούφιση του λαού, τον οποίο άλλωστε συνεχίζει να φορτώνει με νέα μέτρα. Το εν λόγω νομοσχέδιο, την ώρα που επιχειρεί μια ορισμένη διαχείριση φαινομένων ακραίας φτώχειας που διευρύνει η κυβερνητική πολιτική, με μια σειρά ρυθμίσεων ανοίγει ταυτόχρονα δρόμο για νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί τώρα να στήσει νέο γύρο δικομματικού καβγά με τον ισχυρισμό ότι η αντιπολίτευση εναντιώνεται σε φιλολαϊκά μέτρα που τάχα προσπαθεί να πάρει. «Για να ενισχύσουν μάλιστα την προσπάθειά τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποχώρησαν από την επιτροπή της Βουλής. Η αχαρακτήριστη αυτή τακτική της αντιπολίτευσης κατάφερε να καθυστερήσει την επίλυση σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων για ενάμιση μήνα», υποστηρίζει και προσφεύγει σε κομπασμούς, όπως ότι «η κυβέρνηση υλοποίησε την ρητή δέσμευσή της προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ότι το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται (...) Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμποδίσει με αθέμιτους τρόπους και μέσω των δανειστών την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, έπεσε στο κενό».
Παλεύει για το κεφάλαιο, αλλά... την πολεμάνε τα συμφέροντα
Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, επανέφερε τα μυθεύματα περί «κόκκινων» γραμμών και επιχείρησε να εξωραΐσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «παρουσιάζουμε μια πρόταση για το Ασφαλιστικό η οποία έχει στον πυρήνα της την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».
Σε ό,τι αφορά τους αγρότες αναπαρήγαγε την κοροϊδία, ισχυριζόμενη ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται δίκαιες λύσεις για τους αγρότες».

Υπηρετώντας, εξάλλου, την προσπάθεια να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως θύμα... συμφερόντων, υποστήριξε ότι «με αποφασιστικότητα πολεμούμε και τα συμφέροντα - αυτό δείχνει και ο νόμος για τα ΜΜΕ και η τροπολογία που έρχεται σήμερα για την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Πολεμούμε τα συμφέροντα, προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών στο Δημόσιο, όπως είχε αυτό δομηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (...) Και τους πολίτες θεωρώ ότι τους έχουμε δίπλα μας στο βαθμό που και εμείς παλεύουμε για τα συμφέροντά τους».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget