ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Συνάντηση με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αγροτών»

Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», ένα από τα «σχήματα» που εκφράζουν τα συμφέροντα επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα και δραστηριοποιείται κυρίως στα μπλόκα της Μακεδονίας, θα έχει τις αμέσως επόμενες μέρες συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως ανακοίνωσε χτες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μετά από επαφές που είχε μαζί τους στη Βέροια.
Η εξέλιξη αυτή φανερώνει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών στη συντριπτική πλειοψηφία των μπλόκων, οι οποίοι έχουν θέσει ως όρο για να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος να αποσύρει προηγουμένως η κυβέρνηση τα φορομπηχτικά και αντιασφαλιστικά της μέτρα.
Όπως φαίνεται, η συνάντηση της πρωτοβουλίας με το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, απλά επισφράγισε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας».
Τη στάση τους εκθείασε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, που θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν».
Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων είχε προειδοποιήσει για τις κινήσεις που γίνονται πίσω από τις πλάτες της μικρομεσαίας αγροτιάς από ορισμένες δυνάμεις που δρουν στα μπλόκα, με στόχο να βρει πάτημα η κυβέρνηση και να υπονομεύσει το δίκαιο αγώνα τους. Στις 19 Γενάρη, η «Πρωτοβουλία Αγροτών» είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά, ανέφερε ότι αυτά που ζήτησαν είναι «η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ και η παραμονή των ασφαλιστικών εισφορών σε χαμηλά επίπεδα με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών». Ανέφερε επίσης ότι «ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την αφαίρεση όλων των πραγματικών εξόδων τους για τον υπολογισμό του καθαρού εισοδήματος τους επί του οποίου θα υπολογίζονται οι εισφορές».
Στο ίδιο δελτίο, σημείωναν ότι ο υφυπουργός «άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των αγροτών», ότι «αναλύθηκε η φιλοσοφία της πρότασης για το νέο Ασφαλιστικό και επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, να συμμετέχουν στο κοινωνικό μέτρο της εθνικής σύνταξης, στην οποία θα προστίθεται το ανταποδοτικό μέρος με βάση τις εισφορές στον ΟΓΑ» και ότι ο υφυπουργός «επιχειρηματολόγησε ότι αυτό συμφέρει και τον αγροτικό κόσμο». Σημείωναν, τέλος, ότι ο υφυπουργός «δεσμεύτηκε σε εξέταση της δυνατότητας βελτίωσης του Ασφαλιστικού των αγροτών σε επιμέρους θέματα, τα οποία όμως είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των αγροτών».
Η ομοιότητα αυτού του δελτίου Τύπου, όπως και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» με τα κυβερνητικά «non paper» των ημερών για το Ασφαλιστικό και τους αγρότες, είναι εντελώς συμπτωματική...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget